L’ampliació de l’àrea verda deixa insatisfets els veïns de les Corts

Juny 24, 2008

La Zona Universitària i Sant Ramon en queden exclosos

Vicenç Planella (El Punt)

La creació d’una tercera corona d’àrea verda a Barcelona no ha satisfet, ni de lluny, les demandes dels dos barris que n’han quedat fora. Els veïns de la Zona Universitària i de Sant Ramon han mostrat la seva disconformitat i demanen ara solucions alternatives. D’altres, en canvi, afirmen que se’ls ha concedit quan no l’havien demanada.

Tot i que l’alcalde, Jordi Hereu, i el regidor de Mobilitat, Francesc Narváez, van presentar divendres passat l’eixamplament de l’àmbit d’aplicació de l’àrea verda com una resposta a les peticions veïnals, en el cas d’una part dels habitants del districte de les Corts ha caigut com una galleda d’aigua freda que el futur perímetre d’aplicació de l’aparcament preferent per als residents deixi fora la meitat dels barris de Sant Ramon-Maternitat i de Pedralbes, en especial la Zona Universitària. Els presidents de les associacions de veïns d’aquests territoris, que des de fa anys reclamen l’arribada de l’àrea verda, van fer constar la seva frustració dimecres passat als responsables de l’àrea de Mobilitat del consistori en una reunió celebrada a la seu del districte. De res van servir els arguments de l’equip de govern municipal, en el sentit que el barri de Sant Ramon i la Zona Universitària són àmbits que caldrà estudiar específicament donat que, en el primer cas, es considera que els habitants no tenen un gran dèficit de places d’aparcament i que, en el segon, es tracta d’uns carrers poc poblats. «A Sant Ramon tenen el greu problema de ser fronterers amb l’Hospitalet i els hi aparca la gent que viu a Collblanc», ha dit el president de l’associació del Racó de les Corts, Alfonso Huéscar. «Nosaltres som a l’entrada de Barcelona i des de les set del matí no s’hi pot estacionar», hi ha afegit Assumpció Blanco, en nom dels veïns de la Zona Universitària, tot recordant que els residents també han de competir cada dia a la recerca de places d’aparcament amb els milers d’estudiants que es desplacen en cotxe fins a les facultats.

A banda de les queixes dels que s’han quedat fora de l’ampliació de l’àrea verda, els representants de Mobilitat de l’Ajuntament també es van haver d’escoltar alguns retrets per part d’entitats que s’han trobat que se’ls inclou en un sistema d’estacionaments regulats que no havien demanat. Aquest és el cas del Racó de les Corts, que agrupa un conjunt de petits carrers amb una elevada densitat de població situats per sota de la travessera de les Corts i prop de la Riera Blanca: «Tots els veïns es voldran treure la targeta, pagar l’euro setmanal i voldran aparcar, i no podran fer-ho perquè no hi ha espai per a tots», ha manifestat Huéscar, que també ha lamentat que Hereu el convoqués divendres, amb altres presidents veïnals, per escenificar una ampliació consensuada de l’àrea verda que, segons ell, no s’havia discutit abans amb els implicats.

CiU i el PP, majoritaris a les Corts, s’han afegit al malestar d’aquests veïns. «El districte s’ha convertit en un park and ride», ha afirmat el conseller nacionalista, Joan Canyameres. El popular Sixto Cadenas ha criticat que l’Ajuntament no doni valor a les comissions de participació ciutadanes: «Si veiem que als que demanen una cosa no se’ls dóna, i als que no la demanen, se’ls dóna, no sé quin sentit té això.»

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: