Els veïns dels pisos de luxe de la Mina desconeixen el barri

Juny 24, 2008

El primer bloc d’alt nivell comença a habitar-se, en gran part, d’estrangers
Les immobiliàries eviten mencionar el nom de la zona en les seves promocions

(El Periódico)

La Mina ha començat a rebre en les últimes setmanes els seus nous veïns als edificis de luxe del sud del barri que desconeixen el passat conflictiu de la zona. Al mudar-s’hi, la majoria de nous arribats (de moment, menys d’una desena) ignoraven l’historial de delinqüència i incivisme que va caracteritzar la zona i que impedeix que molts barcelonins es decantin per aquest lloc per viure-hi.

El primer bloc de pisos del carrer de Llull 531-535, que es promou com un edifici d’alt estànding, ha començat a acollir els seus primers habitants fa tres mesos. Viviana Ma, una ciutadana xinesa de 32 anys, va comprar el pis sobre plànols, atreta per la proximitat de la platja i els ràpids accessos a la ronda i les autopistes. “No sabia els problemes que té el barri, perquè si hagués investigat bé no hauria invertit tants diners en aquest pis”, explica. “Està brut i em sento insegura pels carrers”, afegeix.

“Quan em vaig mudar, no coneixia la zona. Els meus amics i els meus coneguts de la feina es van sorprendre quan els vaig dir que me n’anava a viure a la Mina. Potser hi ha problemes a la part del darrere, però m’agrada que estigui a prop de la platja i de Diagonal Mar”, afirma Peter Nielsen, un dels veïns acabats d’arribar.

A PARTIR DE 387.000 EUROS

Els pisos més barats (de dues habitacions) costen 387.000 euros, segons informa la pàgina web de Reyal Urbis, promotora de les vivendes. L’edifici va aparèixer fa poques setmanes amb pintades contra els Mossos que van ser esborrades en pocs dies. Dos vigilants custodien les 24 hores els voltants i els propietaris tenen pensat instal.lar càmeres de videovigilància als pàrquings i passadissos de l’edifici, perquè en una ocasió van sorprendre un parell d’intrusos dintre les instal.lacions.

La lentitud en la venda de pisos al barri, produïda per la crisi immobiliària generalitzada, podria refredar els plans de transformació del consorci de la Mina, conformat pels ajuntaments de Barcelona i Sant Adrià, la diputació i la Generalitat, que disposa de terrenys per subhastar a les immobiliàries. Fins ara, només un bloc nou ha estat acabat en l’entorn de la rambla de la Mina, un altre està a punt d’acabar-se i un tercer es troba en estat avançat, segons el consorci. Totes les obres han estat promogudes per Reyal Urbis.

RETARD PER LA CRISI

L’ajuntament ha reconegut que la crisi immobiliària segurament endarrerirà la venda de nous terrenys per a pisos de mercat lliure, encara que té confiança que les vivendes protegides, encara per construir, tinguin una demanda elevada.

L’estigma de la Mina, encara molt present en molts barcelonins, ha fet que les immobiliàries evitin mencionar el nom en els seus avisos comercials. En el vídeo de vendes de la pàgina Reyal Urbis s’explica que els nous pisos, ubicats al costat de la rambla de la Mina, pertanyen al barri Ciutat Fòrum. El mateix vídeo, que destaca les imatges de Diagonal Mar, el port esportiu i el Fòrum i no en mostra cap de la Mina, situa la promoció a Barcelona, en lloc de Sant Adrià de Besòs.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: