La sentència troba legal la construcció d’un bloc al carrer Almeria que es menja dos metres de vorera. Veïns i Ajuntament hi estan en contra

Juny 22, 2008

La notícia del lector (Avui)

Més de tres anys de lluita per guanyar o per deixar de perdre dos metres de vorera. Des que el 2005 els veïns de Sants van veure com es començava aixecar un edifici que es menjava una de les voreres del carrer Almeria a l’alçada del número 9, que estan decidits a no cedir ni un pam de terra, encara que les llicències i les ordres judicials els vagin en contra.

La casa, de planta baixa més dues, guanya dos metres en un carrer amb una amplada de set, i en deixa només cinc de lliures. Un autèntic queixal. Però poc s’hi podia fer perquè, tot i que els veïns en demanaven l’enderroc immediat, el projecte tenia totes les llicències en ordre. La construcció, però, es troba, des de fa tres anys, en suspensió cautelar a l’espera de la resolució judicial definitiva que, tot i que en primera instància va confirmar la legalitat del projecte, està pendent de les al·legacions.
“Ningú entén com és possible, però aquesta atrocitat és legal, perquè el districte va concedir-li la llicència. Ningú s’ho explica”, lamenta el Josep Maria Domingo, president del Centre Social de Sants, l’entitat que ha aglutinat les queixes dels veïns i que no entén com pot ser que el districte de Sants-Montjuïc concedís aquest permís.

Ara, l’Ajuntament de Barcelona s’ha sumat, paradoxalment, a aquesta campanya de rebuig, i després que la jutgessa del cas desestimés el primer recurs municipal contra el projecte, el 23 de maig va presentar un segon recurs d’apel·lació, on s’al·lega que l’amplada de l’edifici és excessiva. Aquest recurs sí que ha estat admès a tràmit i està pendent de resolució.

En funció del que es dictamini, el consistori prendrà noves mesures per evitar que l’edifici continuï menjant-se els dos metres de vorera del carrer Almeria.

Segons el districte, el fet que es concedís aquesta llicència, contra la qual ara han de recórrer, s’explica “per un canvi en la interpretació” de la normativa urbanística municipal que “ara permet oposar-se a aquesta construcció”. La llicència en qüestió es va sol·licitar a finals del 2003 i el consistori la va concedir l’1 de juny del 2004.

Canvi de postura
La Comissió de Veïns del carrer Almeria considera que la impugnació de l’Ajuntament demostra que concedir la llicència va ser “un error” i que, per tant, s’ha d’anul·lar. Però al mateix temps recorda que va ser el tècnic de serveis del districte qui va defensar la llicència en el judici contra aquesta construcció, i celebren el “canvi de posició”. No obstant això, des del districte de Sants-Montjuïc aclareixen que en tot moment han actuat de la mà de la comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament i que, per tant, s’han oposat a la construcció d’aquest edifici que envaeix bona part del carrer Almeria. De moment, però, tot continua en stand by a l’espera de la resolució judicial definitiva, pas previ a la presa de decisions sobre el futur de l’obra.

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies a Josep M. Domingo, president del Centre Social de Sants.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: