Veïns de la Sagrada Família es queixen de falta d’informació sobre el TAV

Juny 15, 2008

L’entitat veïnal del barri denuncia que s’ha d’assabentar de les decisions a través de la premsa

Anna Ballbona (EL Punt)

La comissió de seguiment sobre l’arribada del tren d’alta velocitat a Barcelona, a nivell de ciutat, no es reuneix des del novembre passat. La comissió del districte de l’Eixample no es convoca de fa un temps. L’oficina d’informació del gestor ferroviari Adif al carrer Sicília, a l’Eixample, encara no ha obert. I entremig de tot això hi ha hagut l’informe del Col·legi de Geòlegs i els sondejos que l’Ajuntament va fer prop de la Sagrada Família per prescripció d’aquest estudi. Amb tots aquests elements, l’associació de veïns de la Sagrada Família està inquieta: denuncia falta d’informació i poca transparència sobre l’arribada del TAV.

La inquietud creix entre els veïns de la Sagrada Família. Tenen la sensació constant i creixent que pateixen falta d’informació i d’atenció per part de l’administració, que són uns «convidats de pedra» en tot el debat en relació amb l’arribada i el pas del TAV pel centre de la ciutat. Darrerament s’han produït diverses notícies sobre el traçat, i de totes, l’única informació que han tingut l’han hagut de llegir o escoltar a través dels mitjans de comunicació. És el cas de l’informe que va emetre el Col•legi de Geòlegs de Catalunya, que avalava el pas del TAV i demanava més sondejos a prop de la Sagrada Família. Unes prospeccions que va fer l’Ajuntament de Barcelona el 23 d’abril passat.

Ara, l’associació de veïns de la Sagrada Família ja s’ha anotat al calendari una reunió de la comissió de seguiment del TAV a Barcelona, prevista pel final de mes, segons els va informar Ramon García-Bragado, tinent d’alcalde d’Urbanisme. L’última trobada d’aquesta comissió, en què la representació veïnal es fa a través de la FAVB, va ser el mes de novembre de l’any passat.
Per a la comissió de seguiment del districte de l’Eixample, no hi ha data per a una nova reunió, tot i que l’associació de veïns de la Sagrada Família entén que aquesta pugui trigar més a convocar-se perquè les obres no han començat.

Sigui com sigui, però, l’entitat veïnal sí que considera que la comissió a nivell de ciutat hauria de reunir-se d’una manera més regular, sobretot per resoldre dubtes globals que van apareixent en relació amb el traçat, com ara els relacionats amb l’estudi que va fer el Col·legi de Geòlegs, i la fixació d’una data de començament de les obres.

«Els veïns no tenim informació directa per part de l’administració, tot el debat en relació al traçat l’hem de seguir a través dels mitjans de comunicació», denuncia Joan Balanyac, membre de l’associació de veïns de la Sagrada Família. Per aquest motiu reclamen a l’Ajuntament que ofereixi més «transparència» i una «clarificació» de les «previsions» d’actuació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: