BCN ocupa el castell de Montjuïc a l’espera de dilucidar-ne la gestió

Juny 15, 2008

L’ajuntament celebra la recuperació del fortí, malgrat que manté el museu i la guàrdia militar
ICV-EUiA s’uneix a CiU i ERC en la reclamació que Defensa no estigui en el consorci gestor

Albert Ollés (El Periódico)

En terminologia militar, els fets consumats precedeixen moltes vegades la diplomàcia. Una cosa similar s’escenificarà avui al castell de Montjuïc, que celebrarà amb una festa popular la plena restitució de l’històric recinte a la ciutat, oficialitzada fa un any per Zapatero amb una ordre ministerial que, per ara, només s’ha executat parcialment.

Una situació anòmala, però habitual a Barcelona quan el que mana és el Govern central, que fa que encara no s’hagi constituït el consorci entre l’ajuntament, la Generalitat i l’Executiu estatal que gestionarà aquest recinte; i que el museu i la guàrdia militar pervisquin al fortí. Tot esperant superar aquests esculls, el govern municipal ha optat pels fets consumats i l’alcalde simbolitzarà la presa de la fortalesa amb el lliurament de les claus del castell a la ciutat.

PORTES TANCADES

Unes claus que encara no obren totes les portes, tal com podran comprovar els barcelonins que pugin al cim de la muntanya. Només podran descobrir, tal com va avançar EL PERIÓDICO l’11 d’abril passat, l’antic espai del cos de guàrdia al baluard de Santa Amàlia, lloc on s’ha instal.lat una exposició informativa sobre el projecte de rehabilitació del castell i els seus continguts.

També coneixeran el dipòsit d’aigua que hi ha al mateix lloc, que proveeix el Poble-sec, i passaran per la galeria interior que possiblement va recórrer el president Companys el 1940 camí del fossat de Santa Eulàlia, on va ser afusellat pel govern franquista. Allà es viurà el moment més emotiu de la jornada, amb el concert de Raimon.

L’endemà tornarà a ser el moment de la diplomàcia per tancar les interminables negociacions per crear un consorci en el qual l’ajuntament assegura que serà majoritari, però que no deixa de generar polèmica. L’última, el front format per ICV-EUiA –soci d’Hereu– CiU i ERC amb l’objectiu de reclamar que Defensa es quedi fora de la gestió del futur centre per la pau al ser “un contrasentit”, segons les paraules del segon tinent d’alcalde, Ricard Gomà.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: