L’escola de la Vila Olímpica es construirà al Poblenou

Juny 10, 2008

La nova ubicació del centre de Sant Martí està a tres quilòmetres de la prevista
Alguns dels afectats pel canvi reclamen l’emplaçament inicial

(El Periódico)

Els processos de matriculació escolar generen, any rere any, conflictes de difícil solució per a l’Administració. El nou CEIP Sant Martí que s’havia d’ubicar al barri de la Vila Olímpica serà construït finalment a la part alta de la rambla del Poblenou amb Diagonal, a tres quilòmetres de l’emplaçament inicial. El trasllat va ser motivat per les reclamacions d’una plataforma de pares de la zona de Diagonal Mar que argumentava que en aquesta àrea del districte de Sant Martí hi havia més alumnes per escolaritzar. L’Administració els va donar la raó, però les famílies de la Vila Olímpica que van escollir el centre com a primera opció reivindiquen que es mantingui el projecte tal com se’ls va prometre.

El CEIP Sant Martí havia de ser l’últim col.legi per solucionar la falta de places escolars del districte. De fet, hi ha col.locats els primers barracons a la vora del solar inicial al carrer de Ramon Turró. En el període de preinscripcions, set famílies el van escollir com a primera opció i 15 més com a segona. El centre es va omplir durant els tres dies de finals de maig en què els pares a qui s’havia assignat una plaça en un centre que no constava a la seva llista de preferències podien demanar una revisió o optar per una altra escola amb vacants.

PETICIÓ
Paral.lelament, el col.lectiu Pares i Mares Sense Escola del Poblenou, al veure que eren poques les famílies que demanaven el Sant Martí com a primera opció, va demanar a l’Administració que es replantegés la ubicació de l’escola. Molts dels membres de la plataforma es van quedar sense plaça en algun dels sis centres prioritaris i se’ls havia atorgat d’ofici altres centres pròxims que no eren del seu gust.

El gerent del Consorci d’Educació de Barcelona, Manel Blasco, afirma que davant aquesta petició van decidir analitzar els aspectes demogràfics i urbanístics de la zona i es van adonar que la majoria de fa- mílies dels futurs alumnes del CEIP Sant Martí vivien al barri de Poblenou, a “l’entorn immediat” de la nova ubicació. Blasco diu que després d’aquesta observació van decidir que el P-3 es cursés el curs que ve als barracons que hi ha instal.lats a la Vila Olímpica, tal com estava previst, però que l’any següent els alumnes es traslladarien al solar definitiu al Poblenou.

LA REACCIÓ
Totes les famílies afectades per aquest canvi van ser convocades a una reunió dijous passat, un dia abans de l’inici de les matriculacions. Les set famílies de la Vila Olímpica i l’associació de veïns del barri estan indignades i afirmen que no es quedaran amb els braços plegats. “Han alterat les regles del joc sense comptar amb nosaltres. Ens han avisat amb 24 hores d’antelació i, a més a més, no ens n’han dit res per escrit”, afirma una de les mares afectades. Blasco assegura que les set famílies afectades de la Vila Olímpica podran tenir plaça, si ho desitgen, a l’escola que van escollir com a segona opció.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: