Defensa, que és a l’ens gestor del Centre per la Pau, té 2 anys per treure soldats i antenes

Juny 10, 2008

ICV també critica la presència militar
El recinte es tancarà per fer-ne l’inventari
La majoria dels 600.000 visitants actuals són turistes

Carles Sabaté (Avui)

El castell de Montjuïc ha viscut d’esquena a Barcelona durant dècades. I no és estrany, ja que la seva negra història aconsella decantar-se més aviat pel Tibidabo. Per això la majoria dels 600.000 visitants actuals del cim de Montjuïc són turistes, aliens a la seva història, i atrets, únicament, per la vista sobre la ciutat i el port. L’Ajuntament es proposa que “a poc a poc, els barcelonins el considerin un equipament més”, explica el delegat de Presidència, Ignasi Cardelús. Per això, en el recinte extern s’hi faran actes del Grec i la Mercè.

Després de les portes obertes de diumenge, l’Ajuntament tancarà el recinte gradualment per fer-ne l’inventari. “Seran dos anys per definir també el projecte museístic del Centre per la Pau, el d’interpretació de la memòria històrica i els usos del nou espai”, recorda Cardelús. L’encàrrec s’ha fet a Ramon Folch, mentre que l’inventari de les peces i col·leccions el farà el Museu d’Història.

Tot el procés el dirigirà el consorci Ajuntament – Defensa, que en gestiona els nous usos, segons el decret ministerial de cessió del 2007 firmat per José Bono. Defensa continuarà present al castell, ja que l’Ajuntament ha acabat acceptant la presència militar a l’ens gestor, tot i que la veu cantant la porta el consistori. Això sí, té dos anys per treure les antenes que encara hi ha al castell i el destacament militar que les custodia. A banda de tota l’oposició política municipal, la participació de Defensa en el futur centre per la pau la critica fins i tot ICV, membre del govern bipartit, i l’exregidor i exconseller de Cultura, Ferran Mascarell, que ho lamenta en el pròleg d’un llibre sobre la història del castell.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: