Caravanes i grups d’indigents a les zones noves de Poblenou

Juny 10, 2008

Les àrees de nou planejament urbanístic conviuen amb zones de marginació

C. Ribas i D. Marín (El Punt)

Les zones de gran planejament urbanístic, com el 22@, la plaça de les Glòries o els terrenys de la Sagrera són àrees on es localitzen molts casos, tant individualitzats com de campaments, de persones sense sostre. Antigues naus industrials pendent de ser enderrocades, ponts i solars buits ofereixen a aquestes persones un espai per passar-hi un temps mentre no els fan fora. Els veïns se’n queixen, però el districte assegura que no hi té competència i que només pot enviar-hi vigilància policial.

Actualment, al Poblenou es poden localitzar diversos campaments de caravanes que ocupen algun solar buit, que està pendent de planejament o d’edificació. Al carrer Llull, a la cantonada amb el carrer Llacuna, o al mateix carrer en la cantonada amb Granada s’hi situen actualment concentracions d’unes tres o quatre caravanes. Segons expliquen els veïns, alguns hi han arribat fa poc, però d’altres fa temps que hi fan vida. L’oposició ha demanat en alguna ocasió explicacions sobre la gestió d’aquesta realitat, i ha acusat l’Ajuntament de passivitat perquè, segons consideren, no actua per evitar que es consolidi la marginació en aquests campaments d’indigents, tot i el desenvolupament que comporta el 22@.

Al districte de Sant Martí s’han donat i es donen encara diversos casos de petits grups d’indigents que s’organitzen per deixar els seus estris endreçats o amagats durant el dia, i de nit s’instal•len al punt on ho han deixat. Així va ocórrer a la plaça dels Campions ara fa dos mesos, i també al carrer Perelló, entre la Rambla del Poblenou i Sant Francesc. Fa algun temps, la mateixa problemàtica es va detectar a la Torre del Fang.

Preguntats sobre el protocol que se segueix quan es detecta algun d’aquests casos, i que normalment és denunciat pels veïns de la zona, fonts de l’Ajuntament han explicat que s’hi envia la Guàrdia Urbana per desallotjar les persones que hi acampen. Les mateixes fonts han explicat que, des del districte, no es té competència, pel que fa a serveis socials, sobre persones que no estan empadronades al districte i que és des de l’Ajuntament des d’on s’han de gestionar aquests casos.

REUNIÓ AMB ELS VEÏNS DEL BARRI DE NAVAS
Un lloc on la presència d’indigents ha generat problemes de convivència ha estat el barri de Navas, on fins i tot alguns veïns han fet manifestacions ta llant l’avinguda Meridiana per protestar per la presència d’indigents arran de l’obertura d’un menjador social. Hi ha usuaris del menjador que passen la nit en una plaça pròxima, a tocar de la Meridiana. El districte de Sant Andreu ha convocat l’associació de veïns per tractar de la situació amb vista a l’estiu, quan augmentarà el nombre de persones que hi pernocten.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: