L’estació de Sants de l’L5 fa més de set mesos que no té ascensor

Juny 8, 2008

P. Mercadé (El Punt)

Les obres per ampliar l’estació ferroviària de Sants van provocar, el 25 d’octubre passat, desperfectes a la parada de metro de la línia 5 que hi ha just a sota. Durant uns dies va estar tancat el passadís subterrani que connecta les dues andanes de l’estació de metro. Aquest enllaç es va arreglar, però l’ascensor que comunica amb l’andana direcció Horta de la línia 5 continua sense funcionar, des de llavors i fins al dia d’avui. Hi ha el forat per l’aparell, però l’ascensor no hi és, a l’espera que n’arribi un de nou que substitueixi el que es va fer malbé per les filtracions de formigó de les obres a l’estació de tren.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) –qui fa el manteniment del metro– està esperant que n’instal·li un de nou l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) –responsable de les obres d’ampliació de l’estació de tren i, per tant, dels danys causats.

A principis d’any, Adif comptava en què l’ascensor arribaria el mes de febrer i el podria posar en marxa entre el març i l’abril. Ha passat el maig, ha arribat el juny i l’ascensor encara no funciona. L’estació de la línia 5, doncs, fa més de set mesos que està sense ascensor per facilitar els desplaçaments de les persones amb mobilitat reduïda. Malgrat tot, Adif diu que no es pot parlar de retard en l’entrega ni en la col·locació d’aquest aparell. Expliquen que van encarregar «el nou ascensor a l’empresa Tisan i ja no depèn d’ells controlar quan arriba».

L’últim termini que va donar Adif és que l’ascensor arribaria a Barcelona divendres passat. Si això s’hagués complert, farien les obres d’adequació i instal·lació de l’aparell durant aquesta propera setmana, assegurava Adif. És d’estranyar tanta rapidesa en la posada en marxa de l’ascensor quan en les primeres previsions, Adif parlava d’un mes per col·locar i fer les proves de l’aparell.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: