‘Poltergeist’ al Clot

Juny 6, 2008

El buidatge d’un pou en plena sequera a la cruïlla on anirà la tuneladora del TGV indigna els veïns
Cap administració es responsabilitza de la prospecció, que va abocar a la claveguera milers de litres d’aigua

Cristina Palomar(Avui)

Operaris de l’empresa de geotècnia recollint els aparells de sondeig

En plena vigència del decret de sequera del govern català, una empresa especialitzada a fer prospeccions geotècniques va abocar a la claveguera una mitjana de 20.000 litres d’aigua per hora. Els sondejos es van realitzar el 13 de maig passat al barri del Clot, a la cruïlla dels carrers Navas de Tolosa i Mallorca, just on anirà el pou d’atac de la tuneladora que farà el túnel del TGV pel centre de Barcelona si els tribunals no aturen el projecte.

Segons denuncien els veïns, l’empresa que va realitzar la prospecció va detectar aigua a una profunditat de 10,25 metres i va localitzar el fons del pou freàtic a uns 25 metres de fondària. El nivell de l’aigua acumulada va baixar quatre metres en tres hores de bombeig, però tornava a recuperar el seu nivell al cap de vint minuts. A més, asseguren que no és l’únic sondeig. S’ha fet el mateix a l’alçada del carrer Rocafort.

La prospecció va provocar l’alarma al barri i no només per les molèsties que va comportar durant tot el dia el soroll de la bomba, sinó sobretot pel fet que es malbaratessin milers de litres d’aigua en un moment de gran preocupació per la falta d’aigua i les restriccions imposades. A més, per acabar-ho d’adobar, es dóna el cas que gairebé un mes després de l’excavació del pou, cap administració admet públicament ser la responsable d’aquesta obra.

El silenci administratiu i l’hermetisme total que ha envoltat aquesta prospecció ha provocat encara més inquietud entre els afectats per la construcció del TGV pel carrer Mallorca. Ni la Generalitat, a través del departament de Medi Ambient, ni l’Ajuntament de Barcelona -tant el districte de Sant Martí de Provençals com la regidoria d’Urbanisme- tenen constància d’aquesta prospecció i asseguren que no han donat cap permís. Adif també nega haver encarregat cap prospecció a cap empresa en aquesta zona de la ciutat.

El fet que la boca d’entrada de la tuneladora de l’AVE es construeixi just en una zona que antigament era una riera preocupa, i molt, els veïns del barri del Clot. Es dóna el cas que als voltants del carrer Navas de Tolosa hi havia una antiga riera coneguda popularment amb el nom del torrent de la Guineu, on els habitants de la rodalia baixaven a rentar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: