CiU insta el nou fiscal antiassetjament a actuar contra l’Ajuntament de Barcelona

Juny 6, 2008

Cita la seva actuació amb les cases barates del Bon Pastor i els Tres Turons

(El Punt)

El nou fiscal contra l’assetjament immobiliari, Fernando Rodríguez Rey, ja té un primer encàrrec: investigar l’Ajuntament de Barcelona, que juntament amb la fiscalia de Barcelona han acordat la posada en marxa d’aquesta nova figura. L’encàrrec el fa el grup de CiU a Barcelona, però no pas de manera oficial sinó a través d’una nota de premsa en què el felicita per aquesta iniciativa judicial però l’insta, alhora, a investigar també aquells casos en què el promotor immobiliari és l’administració.

El regidor de CiU Raimon Blasi va argumentar ahir a través d’una nota de premsa que l’assetjament immobiliari no es dóna necessàriament només en l’àmbit privat, sinó que les mateixes administracions públiques poden concórrer en «assetjament psicològic» contra els inquilins de determinats immobles afectats per plans urbanístics. «L’assetjament de vegades consisteix també en la deixadesa municipal a l’hora de desenvolupar planejaments, cosa que provoca el deteriorament progressiu dels habitatges afectats», va dir ahir Blasi.

El regidor de CiU posa com a exemple les cases barates del Bon Pastor, de titularitat municipal, o els casos de nous planejaments que fa un llarg període de temps que no es clouen, com ara els dels Tres Turons. «Aquestes situacions i la falta d’actuació de l’Ajuntament provoca que hi hagi persones que poden acabar vivint en una situació permanent de precarietat per no contravenir la llei, o bé per arranjar els seus habitatges sense els permisos corresponents i, per tant, de manera il·legal», conclou el regidor. CiU, això sí, es felicita per l’acord assolit entre l’Ajuntament i la fiscalia per coordinar les actuacions i per crear la figura d’un fiscal dedicat a aquests casos, en què els propietaris forcen la marxa dels inquilins empitjorant-los les condicions de vida a l’immoble.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: