L’Ajuntament promet «diàleg» alhora que manté el projecte de fer pisos en una zona verda de Nou Barris

Juny 4, 2008

Veïns de la Prosperitat irrompen amb cartells de protesta en l’audiència del districte

David Marin (El Punt)

La regidora del districte barceloní de Nou Barris, Carmen Andrés (PSC), va rebutjar ahir atendre la petició dels veïns del barri de la Prosperitat, que són contraris que s’utilitzi un solar declarat zona verda perquè s’hi construeixi un bloc d’apartaments socials per a joves i gent gran gràcies a una permuta de terrenys amb un solar d’un altre barri. La regidora es va limitar ahir a prometre «diàleg» i a llegir el text amb què el servei d’Urbanisme rebutja les al·legacions presentades.

Fins a quatre veïns de la Prosperitat van prendre ahir al vespre la paraula a la sala de plens del districte per intentar convèncer la regidora Carmen Andrés de la necessitat d’aturar el projecte i mantenir la finca del sector Renfe Meridiana com a zona verda. Però no va servir de res. La regidora es va limitar a llegir la resposta negativa que ha donat l’àrea d’Urbanisme a les al·legacions presentades per l’associació de veïns, diverses comunitats de propietaris i el grup del PP a l’Ajuntament de Barcelona. El raonament del govern és purament tècnic: la permuta de terrenys que permet intercanviar la qualificació del sòl de l’espai de la Prosperitat amb un terreny d’equipament de la veïna plaça de Harry Walker és perfectament legal, i la figura urbanística 10HJ permet fer pisos públics en sòl d’equipament. La regidora, a més, va afegir-hi que Nou Barris necessita habitatge públic per a joves. Tot i això, Carmen Andrés va prometre diàleg al mig centenar de veïns que ahir es van presentar a l’audiència del districte amb pancartes.

Els veïns, doncs, no se’n van anar gaire contents de la resposta de la regidora. N’hi va haver que van anunciar mobilitzacions si l’Ajuntament insisteix en la idea, que ja ha estat aprovada a la comissió d’Urbanisme, i porta les grues al solar. Segons ells, no s’oposen a l’habitatge públic, sinó que la necessitat de l’àrea d’Urbanisme d’edificar determinat nombre de pisos faci que es malmeti una de les poques peces de zona verda que té el barri de la Prosperitat. «Vostè s’ha de posar al nostre costat, si us plau, vostè ens hauria de defensar, que està per a això», va implorar una veïna a la regidora del districte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: