La Setmana de la Bicicleta arrenca sense Bicing

Juny 3, 2008

(Avui)

El servei municipal de Bicing es va espatllar ahir a la tarda: no funcionaven les estacions i va deixar sense servei centenars d’usuaris. Es dóna la coincidència que ahir començava la Setmana de la Bicicleta promoguda per l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta celebració pretén promocionar l’ús d’aquest mitjà de transport amb una trentena d’activitats. La setmana es clourà diumenge amb una festa de bicis i patins.

L’avaria de la xarxa informàtica va afectar el Bicing a partir de quarts de quatre de la tarda. Un portaveu de l’empresa municipal BSM, que gestiona el servei, va assegurar que la xarxa havia tornat a funcionar a partir de dos quarts de set de la tarda, però no va informar del nombre d’usuaris afectats ni de les estacions on no es podien agafar bicicletes. En una nota feta publica per BSM, es qualifica l’avaria “d’error generalitzat de comunicació” que havia sigut provocada “per una disfuncionalitat informàtica deguda a la no eliminació dels fitxers temporals”.

“Fora de servei”
Segons explicaven els usuaris afectats, es podien tornar les bicicletes a les estacions però quan algú intentava agafar-ne una, a la pantalla apareixia un missatge que informava que “estava fora de serveis per problemes de connexió”. I quan s’intentava connectar amb el telèfon d’informació, que és un 902, sortia un robot que contestava que les línies estaven ocupades i que es mantinguessin a l’espera. Les trucades als 902 les abona qui les realitza, i no l’empresa.
Segons reconeix l’Ajuntament, el Bicing rep unes 800 queixes al dia, tot i que la informació oficial fa una subtil distinció entres “incidències” i “queixes”. El mes d’abril passat el que s’anomenen incidències van ser 23.476 i les queixes, 539.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: