Els veïns planten cara al projecte d’hotel del Palau de la Música

Juny 3, 2008

Dues entitats al•leguen que el pla es contradiu amb dos plans vigents a la zona

Rosa Díaz (El Punt)

Les associacions Veïns en Defensa de la Barcelona Vella i del Casc Antic van presentar ahir un plec d’al•legacions per intentar aturar el projecte del Palau de la Música de construir un hotel a Sant Pere Més Alt. Aquestes dues entitats posen de manifest en el document les contradiccions que genera aquest pla amb normes i plans que són vigents a la zona i que ha defensat l’Ajuntament. També qualifiquen de «desproporcionades» les facilitats que ha donat el consistori als privats.

El projecte de construcció d’un hotel a les finques situades entre els números 13 i 17 del carrer Sant Pere Més Alt, que promou el Palau de la Música, «vulnera els objectius dotacionals previstos per a la zona», segons denuncien les associacions Veïns en Defensa de la Barcelona Vella i Casc Antic. Aquest pla «atempta directament contra el contingut i la voluntat» de dos projectes vigents a la zona, segons argumenten en el plec d’al•legacions que ahir van presentar a Urbanisme. Un és el pla d’establiments de concurrència pública i l’altre el projecte d’intervenció integral en el conjunt dels barris de Santa Caterina i Sant Pere, més conegut com la llei de millora dels barris.

En el cas del pla d’usos, les entitats parlen de «profunda incoherència» entre els desitjos del Palau de la Música i la voluntat manifesta del districte a través d’aquest pla de limitar l’activitat hotelera. Els veïns argumenten, a més, que la zona que envolta el Palau de la Música «està sobredotada d’aquests establiments», ja que «en un radi de 250 metres agafant com a punt de referència el Palau de la Música, hi ha uns 20 establiments d’aquests tipus». Pel que fa a la llei de barris, aquest document reconeixia que l’excés d’enderrocs dels anys noranta havia desvirtuat el teixit històric de Ciutat Vella i admetia les «greus mancances de zones verdes, equipaments, millora de les edificacions existents». I plantejava la necessitat d’intervenir per equilibrar el vell teixit urbà, la rehabilitació i la població resident. Els edificis que ha adquirit el Palau de la Música a Sant Pere Més Alt formaven part del complex de l’escola La Salle Comtal, que els ha cedit a la institució a canvi que aquesta construeixi noves aules a l’antiga capella. Els veïns creuen que la pèrdua d’edificis amb un ús escolar a canvi de la implantació d’un hotel es contradiu amb l’esperit de la llei de barris.

En les seves al•legacions han demanat l’aturada del pla també perquè significa descatalogar i enderrocar dos edificis protegits i un altre del segle XVIII. Les circumstàncies per les quals es van protegir no han canviat i els veïns consideren que el cost que té construir l’hotel és «inacceptable».

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: