Les obres de l’intercanviador d’Arc del Triomf duraran 2 anys

Juny 2, 2008

L’enllaç de Rodalies i la L-1 facilitarà la connexió amb l’estació d’autobusos del Parc del Nord
La reforma afectarà 16.000 usuaris, però no es tancaran les estacions
La plaça André Malraux es refarà de dalt a baix

Cristina Palomar (Avui)

Dos anys, com a mínim, és el temps que els veïns dels voltants de la plaça André Malraux i de l’avinguda Vilanova hauran d’aguantar les obres del nou intercanviador de l’Arc del Triomf, que unirà els trens de Rodalies amb la línia 1 del metro i amb l’estació d’autobusos del Parc del Nord situada al carrer d’Alí Bei. L’obra també afectarà els 16.000 usuaris que utilitzen cada dia aquests serveis de transport, tot i que la reforma es farà en diverses fases per garantir l’accés a les andanes.

Les obres ja fa més d’un mes que han començat, però l’afectació al trànsit fins ara ha estat mínima perquè les excavadores s’han limitat a treballar en el solar situat a la banda muntanya de l’avinguda Vilanova. Segons han reconegut des de la conselleria de Política Territorial, l’obligat desviament dels serveis d’aigua, llum i gas podria complicar una mica més aquesta complexa obra, tot i que mantenen la previsió de tenir enllestit el nou enllaç la primavera del 2010.

El projecte preveu dotar els dos vestíbuls actuals de més llum i més espai per als vianants -un farà 2.200m2 i l’altre 3.000m2- i eliminar les barreres arquitectòniques actuals, que els fan inaccessibles per a les persones amb mobilitat reduïda, amb la construcció d’escales mecàniques, una rampa i nou ascensors.

L’ampliació dels vestíbuls també afectarà directament la plaça André Malraux, que s’haurà de d’aixecar completament, deixant els veïns sense l’espai de jocs infantils. Un dels principals problemes que ha hagut d’afrontar el districte de l’Eixample és què s’ha de fer amb els arbres plantats: un grup de ballaombres, una olivera i uns exemplars de Phytolacca dioica, una espècie que no suporta grans desplaçaments.

La decisió ha estat trasplantar-ne una part al Parc de l’Estació del Nord, i la resta portar-los a altres parcs. Tot i que la voluntat és retornar els arbres al seu lloc originari, la realitat és que la nova plaça André Malraux no s’assemblarà gens a l’antiga perquè l’Ajuntament la reurbanitzarà de dalt a baix. Els veïns ja han posat el crit al cel en saber la intenció de talar alguns plataners.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: