Tanca l’Up&Down després de vint-i-sis anys

Mai 29, 2008

El club nocturn amb més antiguitat de Barcelona farà l’última sessió el 31 de juliol

Isabel Esparza (El Punt)

Després de vint-i-sis anys de marcar tendència a Barcelona l’Up&Down tancarà les portes el 31 de juliol. La causa és la fi del contracte de lloguer i la voluntat del grup propietari de l’immoble, Catalana Occident, de no renovar-lo. Segons el director de relacions públiques del club, Albert Hidalgo, el motiu és que el propietari prefereix deixar el sector de l’oci nocturn, tot i que la gestió de la sala en l’ultim any «ha sigut molt positiva». Tot apunta que on ara es troba el club hi haurà una concessionària de cotxes o un grup d’oficines, però no hi haurà cap altre local d’oci nocturn. Ara, els esforços de l’equip de l’Up&Down, que dirigeix Casimiro Domínguez, se centren a organitzar unes festes de tancament dignes, a l’alçada de les èpoques més daurades del club.

El cicle dels locals d’oci nocturn són com la moda: neixen, creixen, sobresurten dels altres, caduquen, canvien de línia i finalment la gran majoria moren. Ara li ha tocat a l’Up&Down. El propietari de l’immoble, Catalana Occident, és també el propietari de tot l’edifici i durant vint-i-sis anys ha conviscut amb el club. Però aquesta vegada, en lloc de renovar el lloguer ha preferit destinar el local a altres activitats.

Tot i que la possibilitat que la sala Up&Down es traslladi a un altre local no queda del tot tancada, segons Hidalgo, el club «mai no serà el mateix»: «El club també el fa el local i més en el nostre cas, que teníem dues sales, una a dalt i l’altre a baix.» La primera ha estat durant llargues èpoques un dels grans centre socials de la ciutat. Els grans personatges de Barcelona es reunien en un ambient festiu rodejats de glamur. «Si ara canviéssim de local, molta de la gent tornaria, però no es podria repetir el mateix», sosté el portaveu de la sala. I és que l’Up&Down ha sigut per a Barcelona un club que actuava com a centre de reunió nocturn de la burgesia de la ciutat.

Durant l’època daurada, en els primers anys noranta, amb el teló de fons de les olimpíades, el club va veure com gairebé totes les personalitats que venien a Barcelona passaven per la sala de dalt de l’Up&Down. Actualment el públic que hi assisteix és jove i fidel, i segons Hidalgo «són dels que venen cada cap de setmana i saben que sempre es trobaran amb alguna cara coneguda en un ambient relaxat i festiu». El local va apostar els últims anys per les sessions de tarda amb gent jove, cosa que va ocasionar algunes queixes puntuals del veïnat l’any 2006 i que no van anar més enllà.

Amb el tancament, es posa fi al cicle de l’Up&Down. A Barcelona cada vegada són menys els locals que compten amb una trajectòria tan o més llarga que la que ha tingut l’Up & Down, un local que ha vist com les estrelles més famoses del moment trepitjaven la mítica catifa vermella que col·locaven a l’entrada. Personatges com ara Maradona, Julio Iglesias i fins i tot Kevin Costner van passar pel local.

Anuncis

2 Respostes to “Tanca l’Up&Down després de vint-i-sis anys”


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: