La reforma de la plaça de la Gardunya costarà 90 milions

Mai 29, 2008

La seva complexitat allargarà les obres fins al 2012
Es farà un pàrquing subterrani
Afectarà els serveis del mercat de la Boqueria

(Avui)

La reforma de la plaça de la Gardunya costarà 90 milions d’euros i s’allargarà fins al 2012, un any més del previst inicialment per l’Ajuntament a causa de la complexitat de l’obra. Tal com va avançar l’AVUI, el projecte inclou un nou aparcament subterrani de tres plantes, l’ampliació del mercat de la Boqueria per protegir les parades de l’exterior, 64 pisos, la reurbanització dels voltants i la construcció d’una nova seu per a l’Escola Massana, que marxarà de l’antic hospital de la Santa Creu.

La Gardunya no és una plaça qualsevol del barri del Raval i el projecte per remodelar-la s’arrossega des del 2005. A banda de poder-hi aparcar, és un equipament imprescindible per al funcionament del mercat més emblemàtic de la ciutat, ja que les botigues de la Boqueria la utilitzen com a zona de càrrega i descàrrega de les mercaderies fresques. D’aquí que la primera planta del futur pàrquing sigui íntegrament per al mercat. A més, hi haurà un magatzem de 2.634 m2, i s’hi posaran deu muntacàrregues.

El fet que la Boqueria depengui d’aquest espai ha portat el consistori a decidir que les obres deixaran sempre la meitat de la plaça accessible per a la càrrega i descàrrega, proposta que encareix el projecte. Segons va explicar ahir l’alcalde, Jordi Hereu, durant la presentació del projecte, els canvis convertiran aquesta plaça en una “gran porta d’entrada al Raval”. A més, va afegir la regidora de Ciutat Vella, Itziar González, la Boqueria deixarà de tenir un pati del davant -les Rambles- i un del darrere.

Des de l’oposició, el grup de CiU va celebrar ahir que després de tres anys de retard en la definició del projecte finalment ara s’hagi posat fil a l’agulla per dignificar el barri. Tot i això, la regidora Mercè Homs va lamentar ahir que no s’hagi donat una resposta per aixoplugar les parades que s’instal·len a la plaça sant Galdric, coneguda com la plaça de les pageses.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: