La Ciutadella, tancada

Mai 26, 2008

L’Ajuntament bloqueja tots els accessos al parc tret del que dóna al passeig Companys
El blindatge s’aplicarà tots els caps de setmana
La Guàrdia Urbana intenta evitar la proliferació de la venda ambulant

Cristina Palomar (Avui)

Qui vulgui accedir els caps de setmana al Parc de la Ciutadella ho tindrà més difícil a partir d’ara perquè dels deu accessos que té el parc públic més gran de la ciutat només se n’obrirà un. L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un dispositiu especial coincidint amb l’arribada del bon temps per evitar la proliferació de la venda ambulant i dels grups de percussió que tradicionalment ocupen la gespa tot i estar prohibit. També vigilarà els pícnics que tan de moda s’han posat entre els turistes que ens visiten.

La mesura, que en principi s’aplicarà només els caps de setmana, afectarà totes les portes d’accés al parc tret de la que hi ha just al davant del passeig de Lluís Companys i anirà acompanyada d’un reforç de la vigilància dintre del parc per part d’agents de la Guàrdia Urbana.

El dispositiu el va començar a aplicar Parcs i Jardins l’anterior cap de setmana, coincidint amb la celebració de la Festa de les Famílies. L’allau de gent que va participar en aquesta activitat lúdica, unes 30.000 persones segons fonts de l’organització, juntament amb la gran afluència de públic als museus, que el diumenge 18 eren gratis perquè era el Dia Internacional dels Museus, va provocar greus col•lapses a la sortida, fins al punt que sortir del parc a l’hora de dinar es va convertir en tota una odissea. La pluja d’ahir va deixar el parc desert, però el dispositiu estava igualment a punt.

L’augment de la venda ambulant a la ciutat és un fet inqüestionable. Segons la Guàrdia Urbana, durant l’any passat es van fer un total de 32.245 intervencions relacionades amb la venda il•legal al carrer, xifra que suposa un increment del 25% respecte a l’any anterior. A més, es dóna el cas que el gruix de les confiscacions es van produir durant l’estiu i els caps de setmana, que és quan hi ha més turistes i més ciutadans passejant pels carrers.

Segons l’Ajuntament, els complements de moda, com ara ulleres, bolsos i cinturons, han guanyat definitivament la partida als DVD i CD. Tanmateix, en el món de la venda ambulant s’està produint un nou fenomen que en altres ciutats, com Madrid, ha disparat totes les alarmes. Es tracta de la venda de menjar cuinat per part dels col•lectius d’immigrants, que aprofiten els caps de setmana per retrobar-se als parcs públics i els converteixen en merenderos. En el cas de Barcelona, l’Ajuntament assegura que encara és un fet aïllat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: