El jardí de Costa i Llobera estarà tancat un any més

Mai 25, 2008

Problemes en un espai històric de Montjuïc
Els treballs per reparar les filtracions i esllavissades encara no han començat

Jordi Subirana (el Periódico)

Els jardins de Mossèn Costa i Llobera, a Montjuïc, no tornaran a obrir almenys fins a la primavera de l’any 2009. Els problemes de drenatge i d’estabilització del sòl, que han causat importants filtracions d’aigua i esllavissades de terreny, segueixen sense resoldre’s i han obligat a endarrerir una altra vegada l’obertura del parc, que ara fa dos anys que està tancat al públic.

Com ja va avançar aquest diari, durant unes obres integrals de rehabilitació els tècnics municipals van detectar problemes geològics, en concret la presència d’importants bosses d’aigua al subsòl a causa de la permeabilitat de la terra sobre la qual s’assenta el parc. En època de la guerra civil hi va haver a la zona bateries antiaèries i posteriorment una pedrera, cosa que va obligar a transportar una gran quantitat de terra a finals dels anys 60 per construir els jardins.

AUSCULTACIÓ
La idea és que les millores que es portin a terme permetin drenar l’aigua, cosa que en principi ha de garantir l’estabilitat de la superfície. No obstant, les obres de condicionament no han començat i, per ara, se segueixen realitzant els treballs d’auscultació del sòl, que es prolongaran almenys mig any més, fins al novembre, per veure l’evolució que té el terreny. Després d’aquests sondejos i una vegada es tingui prou informació geològica s’elaborarà un informe que permetrà redactar amb precisió el projecte de l’obra.

L’ajuntament calcula que l’execució dels treballs començarà a finals d’aquest any o a principis del 2009. Abans d’aquestes dates només està previst portar a terme les obres de drenatge superficial que permetran canalitzar l’aigua de la pluja i evitar més filtracions per aquest motiu. Aquesta operació costarà uns 680.000 euros.

Un portaveu municipal no es va atrevir a vaticinar quan es reobrirà el recinte, ja que dependrà del volum de l’obra. No seria estrany que la reobertura s’endarrerís fins més enllà de la primavera del 2009. Per ara, només s’accepten visites guiades, però això no evita que hi hagi grups de turistes que intentin entrar al recinte i hagin de ser els treballadors del parc els que els adverteixen que està tancat.

REHABILITACIÓ
Quan els jardins reobrin, els visitants es trobaran amb un espai totalment renovat. A més de fer treballs de poda, condicionament i fertilització, s’han plantat 6.000 cactus i altres plantes i 190.000 unitats de nous entapissats en diferents punts del parc. Les infraestructures també s’han beneficiat de les millores. S’ha arreglat el circuit de camins i s’han pavimentat les zones més inaccessibles. Els treballs de rehabilitació, que van costar 2,5 milions, han inclòs la renovació de la il.luminació i del reg i la restauració de les escultures i del mobiliari urbà.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: