El futur Centre per la Pau de Montjuïc mantindrà l’exèrcit i algunes antenes

Mai 22, 2008

Tots els grups municipals excepte el PSC critiquen que Hereu admeti la cessió condicionada del castell
El recinte combinarà reflexió i lleure

(Avui)

Menys els socialistes, tots els grups municipals, ICV-EUiA inclosa, continuen criticant la cessió condicionada que l’Estat va fer l’any passat del castell de Montjuïc. L’ús de l’edifici com a centre d’estudis de la pau, com ha previst l’Ajuntament de Barcelona, genera suport i coincidència política, però el debat d’ahir en comissió sobre el pla va posar de manifest les dificultats de consens sobre la gestió del castell.

Malgrat la cessió a l’Ajuntament, les antenes militars continuaran al recinte i el destacament que en té cura també. I tal com diu la lletra de l’acord, el ministeri de Defensa continuarà essent art i part dels usos futurs del recinte militar quan es dediqui a promoure la pau. L’Estat, a més, pot imposar altres representants en el consell que ha de gestionar la instal·lació.

Els detalls de cessió i els projectes de futur els va avançar a la comissió municipal de presidència el delegat de Presidència i Relacions Institucionals, Ignasi Cardelús. El delegat va assegurar que el recinte es convertirà “en un equipament més de la ciutat” i que amb la cessió es guanyen 11 hectàrees. Va anunciar que el 15 de juny es farà una jornada de portes obertes per ensenyar les parts del recinte que fins ara no eren visitables.

Coincidint amb aquesta diada, es muntarà una exposició en què, a més de recordar la memòria històrica del castell, s’explicarà el que serà el Centre per la Pau i les activitats de lleure que s’hi preveuen fer.

En les intervencions posteriors a l’exposició de Cardelús, va quedar clar que a ningú li agrada la manera com s’ha produït la cessió. Diferents regidors van recordar que durant el mandat de l’alcalde Joan Clos l’Ajuntament va rebutjar la cessió quan l’Estat va intentar donar el castell amb els mateixos condicionants que ara ha acceptat Jordi Hereu.

No agrada a ningú
El regidor de CiU Jaume Ciurana va reiterar que Montjuïc és un símbol i va exigir que l’alcalde Hereu pressioni la ministra de Defensa i els diputats del PSC a Madrid per canviar l’ordre ministerial i que el castell torni a la ciutat sense imposicions. En termes similars es va expressar Esther Capella, d’ERC, que va titllar la cessió “d’enverinada”. Fins i tot Ricard Gomà, tinent d’alcalde d’ICV-EUiA, va reiterar el desacord del seu grup pel fet que el ministeri de Defensa sigui el representant de l’executiu central en el castell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: