Nou Barris • Molts conductors deixen el vehicle mal aparcat al passeig comercial que connecta Horta i Sant Andreu. Les poques multes no dissuadeixen els incívics

Mai 20, 2008

La notícia del lector, Laia Curcoll (Avui)

“És increïble que cada dia hi hagi cotxes aparcats en doble fila impedint el pas i fent que la circulació sigui un caos”, es queixa Clara Mateu. Aquesta situació es dóna a molts punts de la ciutat però, segons ella, “no pot ser que la Guàrdia Urbana no hi faci res quan es tracta d’un carrer gran en hora punta, amb un gran volum de trànsit, com és el cas de Fabra i Puig”.

La Clara viu a Horta i treballa, com molts altres barcelonins, fora de Barcelona. Cada dia, ella i molts altres conductors entren i surten de la ciutat per l’avinguda Meridiana. Alguns tomben a la dreta quan arriben a l’estació de Sant Andreu Arenal. Majoritàriament són veïns de zones tan poblades com Nou Barris, Horta o el Guinardó, que enfilen el passeig Fabra i Puig per arribar a casa.

Es tracta d’un carrer de dos carrils de circulació i un carril multiús. Aquest tercer carril es fa servir a la nit -de nou del vespre a les set del matí- com a aparcament, i de dia, en funció de l’horari, funciona com a carril bus o zona de càrrega i descàrrega.

La Clara afirma que molts dies, sobretot quan torna a casa entre les vuit i les nou del vespre, hi ha tants cotxes en doble fila que “Fabra i Puig es converteix en un carrer d’un sol carril”. Segons assegura, no és un fet puntual sinó una constant, especialment entre l’avinguda Meridiana i la plaça Virrei Amat.

Fonts del districte de Nou Barris diuen que “es tracta d’un carrer ple de botigues” i reconeixen que “efectivament, moltes vegades, hi ha cotxes que han parat en doble fila”, però puntualitzen que “no es tracta d’estacionaments sinó de parades per una petita estona”.

Però no sempre és així. Hi ha conductors que paren en doble fila i ocupen el carril de l’esquerra durant més de deu minuts. Són els cotxes que, a quarts de nou, recullen de la feina els treballadors de les moltes botigues del passeig.

Fabra i Puig és un eix comercial molt important de Nou Barris que connecta Sant Andreu amb Horta. Hi ha des de grans supermercats fins a botigues de conegudes marques de roba, bars, sabateries i òptiques. Per tant, hi ha una gran afluència de gent, sobretot a les tardes.
Justament tots els estacionaments són de zona blava, “fet que afavoreix la disponibilitat d’aparcaments per a les persones que vénen a les botigues”, expliquen fonts del districte. Però la manca d’aparcaments públics a la zona podria ser una de les causes d’aquest problema. Només hi ha dos aparcaments municipals relativament a prop d’aquesta zona i un aparcament públic de titularitat privada on la majoria de places són reservades a abonats.

Multes

D’altra banda, tot i que el districte remarca que “quan la Guàrdia Urbana observa aquest fet el denuncia”, la Clara el veu com una falta de civisme, ja que els conductors “ni tant sols intenten arrambar-se a l’esquerra o buscar un lloc on potser molestin menys”.

Aquesta informació ha sigut elaborada gràcies a la trucada de Clara Mateu, veïna del barri d’Horta.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: