Obres sense termini final

Mai 19, 2008

Problemes de mobilitat a l’entorn de la principal terminal ferroviària de la ciutat

(El Periódico)

Una vegada ha conclòs la reforma de les andanes i les vies de l’interior de l’estació, el macroprojecte de renovació de la terminal de Sants i el seu entorn encara la part més conflictiva pel que fa al trànsit i a la mobilitat en superfície. El que queda per fer és d’una magnitud tan elevada que, malgrat que Foment manté el 2010 com la data d’entrega de l’obra, ningú més confia en el compliment d’aquest objectiu. Per començar, s’ha de doblar l’espai del vestíbul actual, que passarà de 18.000 a 36.000 metres quadrats, cosa que el prolongarà fins a la plaça dels Països Catalans.

OFICINES I HOTEL
Paral.lelament, es construirà un edifici d’oficines i un hotel davant el parc de l’Espanya Industrial i un altre d’ús comercial que envoltarà l’estació a través d’un voladís. El projecte també inclou dos nous aparcaments subterranis. El primer, de 900 places, s’està construint al costat mar de la terminal, entre el parc i la via número 14. El segon, per a 2.000 vehicles, es crearà al costat oposat, entre els carrers de Viriat i Puiggarí. Coronant aquestes dues obres, i a la mateixa altura del carrer, està prevista la creació d’un parc urbà.

NOVA TERMINAL DE BUS
El pla de Foment servirà, a més, per ampliar l’hotel ja existent, construir una nova terminal d’autobusos i instal.lar fins a 23 escales mecàniques entre el vestíbul ampliat i les andanes. També es crearan accessos a l’estació pel costat de mar i el de muntanya, un dels dèficits històrics de l’equipament, al qual només es pot entrar o sortir per la plaça de Joan Peiró i la dels Països Catalans.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: