Els veterinaris adverteixen que les parades de la Rambla són insalubres

Mai 16, 2008

L’Ajuntament pren com a «recomanacions» un informe que diu que són incompatibles amb la normativa

M. Sòria. Barcelona (El Punt)

Resposta contundent del Col·legi de Veterinaris de Barcelona. Si ahir, l’Ajuntament de Barcelona deixava entendre que l’informe encarregat als col·legiats feia una sèrie de «recomanacions» sobre com s’ha de fer la venda d’animals a la Rambla, ahir, el col·legi va emetre una altra nota força més concloent: diu que l’estudi encarregat pel consistori als experts determina que les parades d’animals no compleixen la normativa vigent sobre protecció d’animals ni l’ordenança barcelonina sobre la seva venda. A més, diuen que la seva existència compromet «la salut pública». L’informe complet, però, continua sent un secret.

Els veterinaris diuen les coses pel seu nom. Lluny del vocabulari políticament correcte amb què, abans-d’ahir, l’Ajuntament de Barcelona explicava que les conclusions de l’estudi dels veterinaris sobre les parades d’animals de la Rambla eren «observacions» o «recomanacions» de com s’ha de fer la venda, ahir, el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona feia públic que aquest informe diu, exactament, que aquests quioscos són totalment incompatibles amb la normativa vigent: vulneren tant la llei de protecció d’animals de la Generalitat, com la mateixa ordenança municipal sobre la protecció, tinença i venda d’animals, aprovada per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2004.

TAMBÉ LA SALUT PÚBLICA
Amb la mateixa contundència, la nota del col·legi assegura que les parades arriben a comprometre «la salut pública». Tot i que la nota emesa ahir no entra en detalls –fonts del col·legi diuen que és l’Ajuntament qui ha de decidir si fa públiques les conclusions de l’estudi, com a «client» que l’ha sol·licitat– els veterinaris diuen que l’informe tècnic «assenyala quins són els aspectes deficients des del punt de vista de salut i benestar dels animals albergats als quioscos de la Rambla».

A manera de conclusió, en el comunicat que van fer ahir els veterinaris asseguren que les instal·lacions actuals «no compleixen les condicions de benestar ni de salut pública i que tenen unes limitacions estructurals que les fan incompatibles amb la normativa vigent».

NOTA DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA
«L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona va encarregar un estudi al Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona per tal que aquest informés de les condicions en què cal efectuar la venda d’animals en uns recintes tan especials i singulars com les esmentades parades d’ocells.»

«L’informe […] fa observacions i propostes al voltant de qüestions molt diverses, com ara les condicions higiènico-sanitàries dels animals, els aspectes relacionats amb els espais de venda o altres aspectes que plantegen força complexitat tècnica.»

«L’anàlisi de l’estudi pels serveis municipals té com a objectiu establir les condicions en les quals caldrà posar en pràctica el conjunt de recomanacions»

NOTA DEL COL·LEGI DE VETERINARIS DE BARCELONA
«L’informe tècnic remès pel Col·legi Oficial de Veterinaris […] posa de manifest que les instal·lacions actuals destinades a la venda d’animals de companyia de la Rambla no compleixen la regulació de protecció dels animals a Catalunya.»

«L’informe […] assenyala quins són els aspectes deficients des del punt de vista de salut i benestar dels animals albergats als quioscos de la Rambla, en el qual també està compromesa la salut pública.»

« És evident que les instal·lacions que allotgen animals a la Rambla no compleixen les condicions de benestar ni de salut pública i que tenen unes limitacions estructurals que les fan incompatibles amb la normativa vigent a la ciutat de Barcelona.»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: