La Torre de Bellesguard, apuntalada

Mai 12, 2008

Els Bombers col•loquen una grua per fixar la creu del pinacle
Les últimes pluges han agreujat les esquerdes

Redacció (Avui)

Una grua subjecta des d’ahir al matí la creu de quatre pals de la Torre Bellesguard, obra de l’arquitecte català Antoni Gaudí. Es tracta d’una mesura preventiva després que s’hagin detectat moviments i deformacions al pinacle de la torre, contruïda entre 1900 i 1909.

Els Bombers de Barcelona van instal•lar la grua amb l’objectiu d’evitar que es trenqui el pinacle en cas que hi hagi nous moviments. Els tècnics de la propietat juntament amb els arquitectes municipals van decidir que aquesta era la millor opció fins que s’apliqui un pla global per reparar la torre, que presenta deformacions i fissures que s’han vist agreujades per les pluges dels últims dies.

La família Guilera, la propietària de l’edifici, va detectar moviments i fissures al pinacle d’aquesta torre, obra de Gaudí, que té més de cent anys i presenta una construcció amb una estructura especial amb una torre molt esvelta. Les pluges dels últims dies han propiciat que les esquerdes hagin crescut de manera que s’ha optat per apuntalar-ne el pinacle.

Projecte global
L’Ajuntament té previst un projecte d’intervenció global a l’edifici. El seu responsable de patrimoni històric, Jordi Rogenc, va explicar que la grua permet fixar la creu que corona la torre com a mesura preventiva per evitar que un moviment “la pogués fer caure”. Amb la creu assegurada, els arquitectes dels propietaris i els tècnics municipals podran avaluar quines actuacions es poden dur a terme durant els pròxims mesos

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: