Compte enrere per refer la plaça de la Gardunya de la Boqueria

Mai 12, 2008

L’Ajuntament enllesteix el concurs per enfonsar l’aparcament i l’accés al mercat
Les obres duraran dos anys i mig
L’aparcament i els serveis del mercat es reduiran a la meitat mentre durin les actuacions

Carles Sabaté (Avui)

Recta final per començar unes obres que fa vuit anys que estan pendents. La reforma de la plaça de la Gardunya del Raval començarà a la tardor, un cop adjudicades les obres. L’Ajuntament de Barcelona té previst enllestir aquest juny el concurs públic d’obra per tal que les constructores comencin les actuacions aquest mateix 2008, i poder finalitzar la reforma de la part de darrera del mercat de la Boqueria en aquest mateix mandat, que acaba el 2011.

La regidoria de Ciutat Vella i l’Institut Municipal de Mercats reuniran a finals de mes els 280 venedors de l a Boqueria per explicar-los les afectacions que el projecte constructiu tindrà sobre la seva activitat diària al mercat. La Boqueria té a la Gardunya la seva artèria aorta, ja que les tones de mercaderies de producte fresc que es despatxen s’entren per la Gardunya, que també serveix per a la càrrega i descàrrega de la restauració i hostaleria que hi compra. També serveix d’aparcament per a bona part de l’activitat cultural i social de la Rambla.

Amb tants usos i servituds, la reforma de la Gardunya s’ha anat allargant en el temps per evitar tallar massa connexions. L’honor de tirar endavant la reforma correspondrà a la regidora Itziar González i l’alcalde Jordi Hereu.

La primera obra de les diverses fases de què consta el pla de l’estudi Carme Pinós serà enfonsar dues plantes més d’aparcament. Es dividirà, aquest pàrquing, en dues meitats per poder treballar en una de les parts i mantenir l’altra oberta. A banda, caldrà construir nou ascensors que hi haurà entre el primer soterrani i el mercat, perquè tot el reciclatge de residus, abastiment de queviures i descàrrega quedaran al primer pis del subsòl.

El nou pàrquing arribarà al mig miler de places. Per poder fer l’obra, però, l’Ajuntament ha hagut de rescatar la concessió a l’empresa concessionària, que encara tenia una dècada de vigència. La compensació dispara el cost del projecte -encara per determinar en exactitud-, però permetrà al consistori explotar un dels aparcaments més freqüentats de la ciutat.

Després de dos anys i mig d’obres s’enllestiran els nous serveis de recollida de deixalles del mercat, ara mal ubicats en superfície i que ofereixen una pèssima imatge, i que amb prou feines compleixen la normativa mediambiental.

El pla urbanístic es completarà més enllà de l’any 2010, ja que caldrà després traslladar l’Escola Massana a l’edifici del sector sud de la plaça -ara ocupat per un descampat- i aixecar els habitatges al sector nord, ara ocupats per magatzems i bars.

El president de l’associació de comerciants de la Boqueria, Manel Ripoll, es mostra “satisfet quasi en un 95% del projecte de reforma”. Ripoll alerta que “una errada en la rehabilitació la pagarà tota la ciutat”, pel gran atractiu turístic de la Boqueria.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: