Polèmica retirada de bicis a Barceloneta, Eixample i Poble-sec

Mai 8, 2008

Entitats ciclistes demanen criteris més clars per treure-les del carrer
De les bicis se’n fa ferralla

Virgínia Mascaró (Avui)

L’Ajuntament de Barcelona ha retirat 30 bicicletes del carrer durant els últims quinze dies a Ciutat Vella perquè els faltava algun element bàsic o estaven molt rovellades i en un desús evident. Entitats ciclistes demanen que s’estableixin uns criteris clars de retirada de bicis de la via pública consensuats prèviament.

L’Associació Bicicleta Club de Catalunya (BACC), arran de les queixes que ha rebut d’usuaris afectats i de persones que han vist treure de la via pública bicicletes en bon estat, ha alertat que la retirada s’ha dut a terme seguint criteris dubtosos i poc clars i ha demanat explicacions al regidor de Mobilitat de l’Ajuntament, Francesc Narváez.

“L’actuació de la Guàrdia Urbana s’ha fet a petició dels ciutadans, arran de les queixes rebudes perquè les bicicletes ocupaven un espai on molestaven o portaven molt de temps lligades al mateix lloc”, afirma un portaveu de Mobilitat. Aquestes bicicletes es duen a una deixalleria perquè es procedeixi al seu reciclatge. No s’ha deixat cap notificació als propietaris, com es fa amb altres vehicles, perquè es consideren un “residu sòlid” i se les emporta una brigada de neteja. De les 30 bicicletes retirades, a un 95% els faltava un element bàsic, com una roda, i només un 5% tenien l’aspecte rovellat i d’evident desús, admet un portaveu de Mobilitat.

L’associació BACC ha denunciat els fets perquè considera que la retirada de bicicletes s’ha fet sense un criteri clar. “Han tret vehicles que no infringien l’ordenança: estaven lligades correctament en un aparcament per a bicis i en bon estat de conservació”, afirma un portaveu ciclista. Alguns ciclistes acostumen a endur-se les rodes o el seient perquè no els robin. L’associació ha rebut queixes d’usuaris que han anat a buscar la seva bicicleta, que estava ben lligada i en bones condicions de conservació, i no l’han trobat al lloc on l’havien deixat als barris de la Barceloneta, Poble-sec i Dreta de l’Eixample. La setmana passada BACC va demanar explicacions al regidor i no ha rebut resposta.

La retirada de bicicletes del carrer o deixades en desús en un aparcament es fa periòdicament des del setembre passat. L’ordenança obliga els ciclistes a aparcar-les als espais habilitats i en permet la recollida, si es consideren abandonades.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: