El Raval, un any amb la recollida pneumàtica només a mig gas

Mai 8, 2008

Les bústies de la voravia esquerra de la rambla del Raval i dels carrers del voltant no s’han pogut utilitzar des que es van inaugurar
La velocitat de succió de la brossa i el transport han patit força deficiències

Maria Favà (Avui)

La recollida pneumàtica d’escombraries del Raval, que es va inaugurar la primavera de l’any passat durant la precampanya de les eleccions municipals, va funcionar fins ahir només a mitges. El 30 de març del 2007 es va obrir oficialment la central de recollida pneumàtica -que està soterrada a la cantonada del carrer Sant Josep Oriol amb el carrer Espalter- i de forma simultània les 44 bústies de la brossa que es va col•locar a la rambla del Raval i als carrers dels voltants. Però fins ahir les bústies de la part esquerra (Llobregat) d’aquesta rambla i dels carrers que hi van a parar van estar precintades.
No es podien fer servir per una deficiència en la pressió i en la velocitat del transports de les escombraries, segons va reconèixer a l’AVUI un portaveu de Foment de Ciutat Vella, el consorci público-privat que executa les obres d’aquest districte. Però mentre els veïns afirmen que les bústies del cantó esquerra no han funcionat mai, des de Foment de Ciutat Vella asseguren que només han estat fora de servei un temps indeterminat. L’Ajuntament de Barcelona afirma que s’ha fet un desplegament progressiu i que les del cantó esquerra han sigut les ultimes.

Els veïns i els comerciants de la voravia esquerra de la rambla del Raval continuaven ahir llençant les bosses d’escombraries en els contenidors convencionals. Encara no s’havien assabentat que les boques del seu cantó de la rambla ja estaven en funcionament. “Ningú ens ha dit res. El que veig és que fins fa pocs dies hi havia un precinte al voltant de les bústies i ara ja no hi es. El primer que he pensat es que potser algun brètol els han arrencat”, va comentar un dels recepcionista de l’hotel Abba, que hi ha a la cantonada amb el carrer Aurora.

Veïns sense informació
Tampoc en sabia res Nadia, la mestressa del restaurant Boníssim, que va assegurar que les bústies feia com a mínim un any i mig que estaven col•locades i que no havien funcionat mai. “Primer ens van dir que era per culpa de les obres que van fer al carrer, però fa mesos que es van acabar, i res… Jo ara ja patia perquè s’acosta l’estiu i tinc dos contenidors d’escombraries davant del meu local i ja es pot imaginar les molèsties que això provoca, i més en aquest barri”.

El mes passat l’AVUI va denunciar el mal funcionament de la recollida pneumàtica al carrer Gran de Gràcia, quan el barri es va veure afectat per una pudor molt intensa. El problema continua tot i que el carrer gracienc es neteja molt sovint.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: