El síndic de greuges recomana que retirin les llicències als apartaments turístics que molesten

Mai 6, 2008

ROSA DÍAZ. Barcelona (El Punt)

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha fet arribar a l’Ajuntament de Barcelona la recomanació següent: que es pugui revocar la llicència d’activitat dels apartaments turístics que provoquen molèsties al veïnat. El síndic indica que això s’hauria de poder fer tan bon punt la Guàrdia Urbana comprovés que en un pis d’ús turístic es provoquen reiterades molèsties als veïns.

El síndic ha informat també que actualment té en tràmit set queixes sobre aquesta problemàtica, i que ha estat per aquest motiu que ha decidit enviar aquestes consideracions a l’Ajuntament de Barcelona. També ha manifestat que els estatuts de les comunitats de propietaris poden establir limitacions i fins i tot prohibicions a determinats usos dels espais privats de l’edifici, que en cas de no ser respectades es poden fer valer als tribunals. Per altra banda, el síndic ha recordat a l’Ajuntament que per mitjà de l’aprovació dels diferents plans d’usos pot decidir en quines zones del municipi no admet l’ús turístic dels habitatges i en quines zones sí que l’admet, però subjecte a determinades condicions, com ara les limitacions percentuals.

L’Ajuntament de Barcelona va presentar fa unes setmanes una mesura de govern per regular l’activitat dels apartaments turístics a la ciutat, acollint-se a l’entrada en vigor de la llei del dret a l’habitatge. El consistori serà qui lliurarà les llicències per desenvolupar aquesta activitat, vigilarà que compleixi els requisits mínims –que l’habitatge disposi de cèdula d’habitabilitat– i que els seus ocupants no molestin. Si molesten, el mateix consistori podrà multar o precintar el negoci. Actualment només el districte de Ciutat Vella ha establert limitacions a aquesta activitat a través d’un pla d’usos, que es mantenen en vigor amb la nova llei. Els problemes amb els apartaments, però, estan apareixent en altres districtes de la ciutat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: