Ampliació del transport públic a l’Àrea Metropolitana

Mai 4, 2008

El tramvia de la Mina comença les proves per obrir la línia al juny

(El Periódico)

La T-6 travessa el barri per la nova rambla en un tram de mig quilòmetre que inclou una parada
L’enllaç de la T-4 a Sant Adrià i de la T-5 a Badalona culmina la xarxa oberta des del 2004

La reimplantació del tramvia a l’àrea metropolitana de Barcelona està a punt d’arribar al seu destí. Després de quatre llargs anys d’un difícil desplegament per trams a les dues xarxes projectades fins ara, Trambaix i Trambesòs (29,2 quilòmetres en total), han començat les proves de circulació en l’última de les línies previstes, la T-6, que travessarà el barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs. L’entrada en servei al juny de mig quilòmetre de vies i una estació a la nova rambla construïda dins del pla de reforma integral de la zona, enllaçarà les dues rutes del Trambesòs, la T-4 i la T-5, i en crearà una altra que compartirà part del traçat d’aquestes línies en el seu recorregut entre Sant Adrià i Badalona o viceversa.

Fins a finals de maig es realitzaran diversos viatges de prova amb un comboi en què s’han col.locat ordinadors i aparells especials per comprovar el funcionament de la infraestructura i de totes les seves instal.lacions i sistemes. Les dues primeres setmanes de juny està previst fer l’anomenada marxa en buit, que consisteix a efectuar viatges durant tot el dia seguint l’horari real, però sense transportar passatgers. A partir del dia 15, si no hi ha sorpreses, la línia estarà a punt per entrar definitivament en servei.

CADA 20 MINUTS
Els tramvies de la T-6 tindran una freqüència de pas de 20 minuts i es mouran en combinació amb el trànsit de les altres dues línies dins de les quals realitzaran la major part del seu recorregut, segons explica el director general adjunt de l’empresa, Joan Carsi. El servei entre les parades final de línia d’Estació de Sant Adrià (T-4), en aquesta ciutat, i Gorg (T-5), a Badalona, es prestarà amb dos tramvies, que s’afegiran als 14 ara en funcionament a tot el Trambesòs. El parc mòbil el completen dos trens en reserva o revisió a les cotxeres de la Ronda Litoral.

La principal dificultat de l’enllaç, que ha permès crear un recorregut semicircular amb una inversió de només 4,5 milions (tramvies i urbanització de la rambla a part), és l’existència de dos girs de 90 graus en només uns centenars de metres. Un a la cruïlla de la rambla de la Mina amb el carrer de Cristòfol de Moura, a l’oest, i un altre a la intersecció amb l’avinguda d’Eduard Maristany, a l’est. A més, la confluència en aquests punts amb rutes de més trànsit (la freqüència de pas a la T-4 i T-5 és de fins a vuit minuts gran part del dia) ha afegit complexitat a les obres.

FORT CREIXEMENT
Carsi assegura que no s’ha fet una previsió d’usuaris per a la nova línia perquè la zona, situada al límit de Sant Adrià amb Barcelona, està en ple canvi amb molts edificis en projecte o en obres al districte tecnològic del 22@, el campus del Besòs, la zona del Fòrum o el mateix barri de la Mina. Les últimes xifres del Trambesòs indiquen aquest fort creixement. Dels 4,1 milions de passatgers del 2006 es va passar a 6,5 el 2007, un 60,5% més, després de completar la prolongació fins a Badalona. En un dia laborable utilitzen ara les dues línies 24.000 persones.

El dispositiu de seguretat amb dues parelles de guàrdies privats i diversos mossos implantat a l’abril a la T-4 i la T-5 per aturar el vandalisme i el creixent frau en la validació de bitllets s’estendrà també a la nova línia. En tot cas, el director general adjunt considera que els problemes de seguretat al Trambesòs “no són més importants ni més greus” que els del Trambaix o els d’altres línies metropolitanes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: