Legisladors histriònics

Mai 2, 2008

Sílvia Barroso (Avui)

Per si no n’hi hagués prou amb l’atropellament conceptual que constitueix la monarquia, ara resulta que els barcelonins podem ser atropellats per una bicicleta conduïda per un membre de la reialesa. Ho va descobrir la monàrquica revista Hola, sense voler, en oferir un extens reportatge sobre els Urdangarín pedalant per la ciutat.

Una entitat de defensa de la bicicleta ha estudiat el reportatge, hi ha vist una pila d’infraccions i les ha denunciat a l’Ajuntament. Un gest histriònic per cridar l’atenció sobre una norma que consideren absurda i impossible d’aplicar. No és que ningú esperi que la família reial compleixi normes que regeixen la vida de la gent del carrer –reis, prínceps i princeses tenen les seves pròpies regles–, però l’ordenança que regula l’ús de la bicicleta no la compleix ni déu.

És una d’aquelles normes que els legisladors elaboren, histriònicament, per ofegar crítiques. D’aquestes operacions en surten lleis que no es poden aplicar perquè freguen la il·legalitat –com l’ordenança que intenta prohibir la prostitució sense prohibir-la–, perquè són desproporcionades –com la de les bicicletes– o perquè no hi ha recursos, com la llei de la dependència. Avui entra en vigor una altra norma: conduir sense carnet serà delicte. A veure.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: