Nou Barris i Sant Andreu, al capdavant de l’alça d’immigrants

Mai 1, 2008

Ciutat Meridiana i Trinitat Vella ja superen el 30% de població forana
El barri del Besòs, a Sant Martí, és on creix més la taxa d’estrangers

Rosa Mari Sanz (El Periódico)

Ciutat Vella ha estat i és la zona amb el percentatge més alt d’immigrants de la ciutat de Barcelona, principalment al Raval, on gairebé la meitat dels seus veïns (un 47,7%) són forans. Però sembla haver tocat sostre i en l’últim any l’augment d’estrangers empadronats en aquest districte, el 9,50% més que el 2006, va ser més baix que en el conjunt de la ciutat, el 12%. I malgrat que la immigració cada vegada està més repartida per tot Barcelona, en paral.lel altres barris segueixen una tendència a l’alça en la concentració d’immigrants. És el cas de Ciutat Meridiana (Nou Barris) i Trinitat Vella (Sant Andreu), on un de cada tres habitants ja és forà, i al Besòs (Sant Martí), la zona on va créixer més l’any passat la taxa d’estrangers, un 22,1%, i on gairebé un de cada quatre veïns és de fora.

Segons l’últim padró municipal, del passat 1 de gener, que xifra en el 17,3% la població estrangera que viu a la ciutat, determinades zones de Nou Barris (amb un 14,10% d’augment d’immigrants), Sant Andreu (13,40% més) i Sant Martí (12,80% més), on el preu de la vivenda és més assequible, s’han convertit en el lloc preferit pels equatorians, l’origen immigrant que predomina més a Barcelona. I cada vegada més tendeixen a concentrar-se, com ha passat al Raval amb els pakistanesos i els filipins. Ara, el segon barri amb més percentatge d’estrangers és Ciutat Meridiana, amb un 37%, que supera el Gòtic (36,4%), tercer.

També a Nou Barris, i bastant per sobre de la mitjana de creixement, hi ha els barris del Turó de la Peira, les Roquetes i Verdum. A Sant Andreu, Congrés, Bon Pastor i Trinitat Vella són els que han rebut un nombre més elevat d’immigrants. I a Sant Martí s’emporta la palma el
barri de Besòs-Maresme, amb el creixement més gran de la ciutat.

TENDÈNCIA A LA BARCELONETA

Malgrat que en el conjunt de Ciutat Vella, el segon districte amb més immigració, després de l’Eixample, el creixement va ser per sota de la mitjana, un dels seus barris, la Barceloneta, ha vist augmentada la seva població forana en un 17%, gairebé tres vegades més que el Gòtic. I la majoria dels seus nous visitants són italians (presumiblement argentins i uruguaians amb doble nacionalitat), un origen que se situa el segon amb més presència en aquest barri mariner, on predominen principalment els marroquins.

A la resta dels districtes els percentatges d’estrangers estan bastant equilibrats en totes les seves zones, encara que n’hi ha alguns que cada vegada presenten també una concentració més gran en determinats barris. Com a Sants-Montjuïc, on a Hostafrancs, i, sobretot al Poble-sec, cada vegada hi ha més presència de forans, la majoria, equatorians, marroquins i pakistanesos.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: