Veïns d’un edifici d’Enric Granados porten als jutjats una immobiliària perquè se senten assetjats

Abril 30, 2008

Denuncien l’intent del propietari de declarar l’edifici en ruïna per fer-los fora

Anna Ballbona, Barcelona (El Punt)

Els veïns que viuen a l’edifici del número 147 del carrer Enric Granados, a tocar de la Diagonal, han denunciat que pateixen assetjament immobiliari. Els veïns han demandat el propietari, Inmuebles en Renta SA, perquè consideren que no fa les obres necessàries per al manteniment de l’immoble. Així, acusen la immobiliària d’haver fet accions, ara fa tres anys, per deixar en la degradació l’edifici i poder-lo declarar en ruïna per fer-los fora. Avui comença el judici.

A l’edifici que hi ha al número 147 del carrer Enric Granados hi viuen sis veïns, i hi ha també un local que ocupa un bufet d’advocats. Hi ha set pisos ocupats i tres de buits. Alguns d’aquests veïns fa 40, 46 i 66 anys que hi viuen. L’immoble està situat en un punt especialment llaminer, al costat de la Diagonal i en un carrer convertit en zona de vianants. L’edifici va canviar de propietari l’any 2001, i fa tres anys, quan ja era propietat de la immobiliària Inmuebles en Renta SA, és quan denuncien els veïns que van començar els problemes.

El propietari va deixar algunes parts de l’edifici en mal estat i, segons els seus inquilins, va demanar la declaració d’edifici en ruïna. Una declaració que l’Ajuntament de Barcelona va denegar. Tot i això, els veïns acusen l’Ajuntament de «no haver fet res per obligar» el propietari a fer les obres necessàries de manteniment de l’immoble. «Els tècnics de l’Ajuntament diuen que allò s’ha d’arreglar, però no obliguen a fer-ho», va afirmar Montserrat Verdeny, una de les veïnes, ahir en una roda de premsa a la FAVB. Avui comença el judici que ha de dirimir la demanda presentada pels veïns, en què reclamen que es facin les actuacions necessàries recomanades pels tècnics. Quan l’empresa va voler apuntalar l’immoble, els veïns van posar de condició que els donessin data d’inici i de final d’obres, i al final no es va bellugar res. Aquest diari va intentar contactar ahir amb l’administrador de la finca, però no va ser possible.

Maniobres estranyes

Els veïns denuncien una sèrie de maniobres estranyes de què se senten víctimes, amb l’objectiu final, segons es queixen, d’acabar declarant l’edifici en ruïnes. Montserrat Verdeny, una de les veïnes, explica que fa tres anys van rebre la visita d’uns tècnics que, acompanyats de notari, «volien mirar les bigues, quan en realitat van treure el fals sostre». Un cop les dues botigues dels baixos van quedar buides, afegeixen, «van córrer a apuntalar-les». «No hi ha esquerdes ni res, però el terrat té goteres i no les arreglen», va indicar Verdeny, que creu que la intenció de la immobiliària és fer-hi apartaments, més petits que els actuals pisos, d’uns 90 metres quadrats. «Ells volen fer veure que tot està malament per declarar-ho en ruïna», va assenyalar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: