Trias porta les obres del Tibidabo al jutge fart que Hereu «xulegi» a la majoria

Abril 30, 2008

Impugna la decisió de l’alcalde de no aturar la construcció de les muntanyes russes tal com van votar 23 dels 41 regidors

Mariona Sòria, Barcelona (El Punt)

El cap de CiU, Xavier Trias, ha complert l’amenaça. Mesos després d’anunciar-ho, el grup municipal de l’oposició va presentar ahir, davant del jutjat contenciós administratiu de Barcelona, un recurs contra la decisió de l’alcalde de no aturar les obres que s’estan fent al Tibidabo per encabir les noves muntanyes russes, en contra del que es va votar, per majoria, en l’últim ple municipal. La qüestió de fons, però, continua sent l’eterna pugna que mantenen el govern i l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona sobre el poder real de les decisions preses per la majoria. Ahir, Trias va deixar clar que el contenciós va contra l’«actitud xulesca del Partit dels Socialistes, de l’alcalde i del seu entorn». El cap de CiU va tornar a dir que no respectar la majoria «és de fatxes».

El recurs, encara que formalment ha de resoldre si les obres que s’estan fent al Tibidabo per instal·lar-hi unes noves muntanyes russes tenen tots els requisits legals, obligarà el jutge a revisar en profunditat les regles de joc de l’Ajuntament de Barcelona. Almenys, aquesta és la intenció de CiU, que, tot i que internament no estan del tot convençuts de sortir-se’n als tribunals, estan segurs que el debat al carrer ja l’han guanyat. Asseguren que, a Barcelona, a hores d’ara ningú no pot entendre que l’alcalde faci cas omís del que es vota per majoria al ple. I l’últim cas, i per això «molt simbòlic», és el del Tibidabo, on ni partits de l’oposició ni veïns ni ecologistes avalen l’obra.

Trias parlava ahir d’atac a la democràcia, d’«alcaldades» i d’actitud fatxa del govern municipal per haver considerat que els acords al ple, votats per la majoria de regidors, no obliguen l’alcalde. Pel cap de CiU, si bé és cert que ningú pot obligar l’alcalde a fer res en contra de la seva voluntat, «el govern municipal no pot dir que no tindrà en compte el que vota el ple». «Fixa’t si és fàcil trucar i buscar acords amb la resta de grups. Però aquest Ajuntament no ho fa. Practica el ‘passar pel tub’, i jo no hi estic disposat», va dir ahir Trias durant la roda de premsa en què va donar a conèixer l’escrit del recurs.

UN «ENGANY»
En el cas concret de les muntanyes russes del Tibidabo, que ja està en execució i ja ha comportat la tala d’una cinquantena d’alzines, Trias va recordar que tant en les comissions d’Urbanisme com en el districte de Sarrià-Sant Gervasi, la majoria de regidors de l’Ajuntament de Barcelona hi ha votat en contra. Per Trias, el govern ha comès «un engany» en sostraure de la discussió política la conveniència d’instal·lar les noves muntanyes russes al Tibidabo, entenent que la decisió només és competència de l’empresa pública Patsa.

Xavier Trias va treure importància al fet que ni el PP ni ERC acompanyin CiU en el recurs presentat. Va advertir que, tot i el contenciós, el seu grup continuarà amb les portes obertes per pactar assumptes de ciutat amb el govern de Jordi Hereu, «com s’ha fet fins ara».

El cap de CiU, a més, va descartar presentar una moció de censura, a la qual cosa el repten els socialistes, perquè sap que, de moment, no té altres suports. «No vull fer el ridícul», va admetre ahir.

XAVIER TRIAS
CiU Barcelona
«No val fer ‘alcaldades’ i tornar a temps passats. No fer el que vota la majoria és inadmissible»

«L’alcalde no pot ser obligat per la majoria, però sí que ha de tenir en compte que ni ell ni el consistori poden fer res en contra dels acords i a més ‘xulejar’ que no ho complirà. Això és un insult a la democràcia»

«Aquesta és una actitud del PSC, de l’alcalde i del seu entorn»

«Si sóc alcalde. canviaré aquestes formes»

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: