Antecedents fracassats contra el govern «per decret»

Abril 30, 2008

La via judicial que ha iniciat CiU haurà de vèncer alguns antecedents judicials recents que s’han decantat per no interrompre el funcionament polític de l’Ajuntament de Barcelona. El febrer del 2007, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va resoldre que el govern de la ciutat podia instaurar «per decret» el govern del districte de Sarrià-Sant Gervasi, tot i que els partits del govern són minoria en el ple d’aquell districte. El tribunal va rebutjar així el recurs del PP contra el decret del llavors alcalde Joan Clos del 15 d’octubre del 2003, en el qual atorgava totes les funcions de la comissió de govern del districte a la regidora socialista Katy Carreras-Moysi, tot i que formalment no es podia constituir per la via normal perquè el tripartit no sumava prou consellers al districte.

El tribunal va argumentar que davant la impossibilitat de constituir la comissió de govern del districte, la decisió d’alcaldia «té la finalitat d’assegurar la continuïtat de l’actuació del districte, d’acord amb els principis d’unitat del govern i eficàcia». CiU també havia presentat recurs per aquest cas, però el va retirar al cap de poc.

TAMPOC AMB LA GRUA
Els precedents d’actes de l’Ajuntament de Barcelona impugnats per CiU tampoc han acabat bé per a la federació. És el cas del recurs que va interposar el grup de Trias contra l’increment «injustificat» de la taxa de la grua, que l’any 2004 es va fixar en 130 euros, un 25% més que l’any anterior. En el recurs contenciós administratiu presentat pel grup municipal de CiU s’al·legava que, dins del cost de la grua de Barcelona, l’Ajuntament estava imputant una sèrie de despeses que no es corresponien amb aquest servei.

El setembre del 2005, la justícia donava la raó al consistori i tombava el recurs de CiU. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va refermar el que defensava llavors la regidoria d’Hisenda del consistori: que no es pot comparar el cost del servei de la grua municipal amb el cost d’un mateix servei fet per un de privat –un dels principals arguments que va utilitzar CiU per impugnar-lo–, ja que a la taxa s’hi ha d’afegir el cost del personal i la custòdia del vehicle «durant unes hores».

Abans de l’entrada en funcionament de l’àrea verda, Trias també va amenaçar de portar-la als tribunals perquè l’Ajuntament estava creuant les dades del padró i de l’impost de circulació dels ciutadans barcelonins per fer-ne el cens, una acció que segons CiU està prohibida. Aquest recurs, però, no es va arribar a fer mai.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: