Air Berlin no creix a BCN per falta de permisos d’enlairament

Abril 25, 2008

“És una pena que no puguem créixer al Prat, perquè no hi ha manera d’aconseguir un slot dret d’aterratge i enlairament per portar a terme nous vols”.

M. J. B., Barcelona (El Periódico)

La queixa exposada pel director d’Air Berlin per a Espanya i Portugal, Álvaro Middelmann, explica per què l’aerolínia ha renunciat a créixer a Barcelona a curt termini i ha centrat els seus plans en altres aeroports espanyols. L’aerolínia augmentarà a l’estiu quatre freqüències des dels aeroports de València i Alacant a Palma, on té un dels seus principals hubs a Europa, des del qual l’any 2007 va transportar 6,3 milions de passatgers, mitjançant 400 vols setmanals.

Middelmann va explicar que la companyia tenia plans per iniciar un nou vol des de Barcelona cap a una capital europea, de la qual no va donar el nom, però que el projecte no s’ha pogut portar a terme per falta d’espais a l’aeroport del Prat en la franja horària matinal. “No és possible trobar un slot al matí, i és l’única franja horària que ens permet fer connexions”. Middelmann va destacar que el seu grup està disposat a dur a terme nous vols des del Prat quan s’inauguri la T-Sud, però va expressar els seus dubtes que l’actual ús de les pistes –que no es poden utilitzar alternativament per enlairar-se i aterrar– permeti explotar el potencial de la nova terminal. “Si no hi ha capacitat en instal.lacions i pistes, no es pot crear un hub”, va comentar. Va valorar l’esforç desplegat per AENA per desenvolupar l’aeroport de Palma, en què el gestor ha invertit 50 milions per augmentar la capacitat d’aquesta instal.lació.

Air Berlin compta amb quatre hubs a Europa, el de Palma de Mallorca i tres a Alemanya: Berlín, Düsseldorf i Nuremberg, des dels quals també realitza vols intercontinentals.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: