L’ajuntament comença les cales per a les obres de l’AVE al costat de la Sagrada Família

Abril 23, 2008

(El Periódico)

L’Ajuntament de Barcelona comença avui els sondatges als voltants de la Sagrada Família amb vistes a les futures obres del traçat del túnel de l’AVE que transcorrerà al costat del temple d’Antoni Gaudí.

La finalitat d’aquests sondatges és la de conèixer amb la màxima precisió les característiques del subsòl, com la primera garantia de seguretat en l’excavació de túnels.

El consistori decideix així atendre la principal reclamació que s’extreu de l’informe del Col·legi de Geòlegs de Catalunya sobre el subsòl on es construirà el túnel de l’alta velocitat pel centre de Barcelona.

Aquest informe qualificava el projecte de “viable”, però demanava cinc nous sondatges, per tenir més informació, a més de les realitzades pel gestor d’infraestructures Adif, responsable dels treballs.

Empresa especialitzada

L’encàrrec s’ha fet a una empresa especialitzada que efectuarà les extraccions de terra als cinc punts indicats a l’estudi sota el carrer de Mallorca, entre els de Sardenya i la Marina, que delimiten el temple. Les mostres s’enviaran després a les parts implicades, incloent-hi el Patronat de la Sagrada Família i els veïns que s’oposen al traçat de l’AVE.

El director del departament d’Infraestructures de l’Ajuntament de Barcelona, Manuel Valdés, avançarà més informació sobre aquests sondatges durant la roda de premsa que es farà aquest migdia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: