Els veïns volen un altre pla del ‘Chinatown’

Abril 23, 2008

Presentades quatre al.legacions a la proposta municipal

Patrícia Castán (El Periódico)

El futur desenvolupament de l’anomenat Chinatown de l’Eixample segueix enfrontant veïns i ajuntament i mantenint a l’expectativa els comerciants asiàtics de la zona. El pla especial proposat pel districte per regular la zona no ha convençut els residents, que divendres van presentar quatre al.legacions, tant a l’ajuntament com davant la Síndica de Barcelona.

Durant anys, l’associació Eixample Sostenible havia reivindicat un pla de reordenació comercial de la zona per evitar el que ells anomenen “monocultiu” comercial, dominat per les botigues asiàtiques de productes tèxtils i complements. Finalment, l’any passat l’ajuntament va impulsar un pla especial, centrat a controlar la concentració d’activitats majoristes que generen un impacte negatiu pel que fa a ocupació de l’espai públic viari (càrrega i descàrrega, ocupació de carrils, congestions, ocupació de les voreres i altres), així com la generació de molts residus sòlids. Però els residents consideren que la normativa només dóna una resposta parcial a aquests problemes.

LÍMITS
L’ajuntament, a més, va posar límits en el seu pla al creixement de nous majoristes de més de 400 metres quadrats i va establir les distàncies que hi ha d’haver entre ells. No obstant, els veïns consideren que aquests comerços són minoritaris, i per això demanen la regulació de qualsevol majorista i “la potenciació de la diversitat de les activitats”.
Les al.legacions, a què va tenir accés aquest diari, destaquen que la concentració i les seves conseqüències no depenen de la mida individual de cada botiga. Reclamen unes disposicions transitòries perquè qualsevol negoci s’adeqüi a la nova normativa en el termini de dos anys i que es faci el mateix en el cas de vendes i traspassos.

Precisament, des que l’ajuntament va imposar una moratòria (no podien obrir més comerços tèxtils i d’altres activitats de les quals ja hi ha molts negocis a la zona fins que el nou pla estigués a punt), desenes de botigues xineses han tancat i no han estat traspassades. La incertesa sobre la regulació i les complicacions logístiques que troben a l’hora de manipular les mercaderies a la zona han portat molts comerciants a instal.lar-se a Badalona.

L’associació de veïns no accepta la normativa si no s’amplia per garantir que hi hagi diversitat d’usos. Recorda que la seva guerra no és contra els majoristes ni contra els empresaris xinesos, sinó contra la desaparició del comerç de proximitat en el barri. També reclama que en el perímetre central de control (de Sant Joan a Llúria i de Gran Via a Trafalgar) s’incloguin les solucions proposades en el pla de regulació de les botigues de souvenirs, amb l’objectiu d’evitar també la contaminació del paisatge urbà.

Anuncis

Una resposta to “Els veïns volen un altre pla del ‘Chinatown’”

  1. trevor Says:

    Resulta paradójico que el ayuntamiento quiere acabar con esta nueva Chinatown tan exitosa mientras fracasa en sus subvencionadísimos intentos de montar otro cluster, el 22@.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: