Els seguidors anglesos, la cirera de Sant Jordi

Abril 23, 2008

Rosa Díaz (El Punt)

La majoria dels seguidors del Manchester United, l’equip que aquesta nit disputa el primer partit de semifinals de la Champions League contra el Barça, arriba avui a Barcelona. Els diferents aeroports catalans amb connexió amb el Regne Unit tenen prevista l’arribada avui d’onze vols especials. Ahir en van aterrar quatre. Segons informava ahir Aena, però, molts aficionats també han viatjat o esperen viatjar en vols regulars.

Ahir va ser dia de preparatius. Després de la rebequeria dels empresaris del Port Olímpic de la setmana passada, «per una falta de comunicació», segons van coincidir les parts, i que es va solucionar amb una reunió entre l’entitat que els representa i l’Ajuntament, ahir estaven pletòrics per la celebració de la festa de benvinguda dels seguidors de l’equip anglès, al moll de la Marina, a tocar del Port Olímpic. Alguns establiments van penjar cartells anunciant que posaran el partit d’aquest vespre a les seves pantalles, intentant així que els que es quedin sense entrada –no se sap mai quantes persones n’aconsegueixen al final durant la revenda– es quedin per la zona.

També va ser dia de preparatius per a l’Ajuntament de Barcelona que, un cop més, ha organitzat una festa de benvinguda per intentar allunyar els hooligans , se n’esperaven entre 5.000 i 7.000, del centre de la ciutat. Aquest cop amb la intenció afegida d’intentar descongestionar la Rambla, ja prou atapeïda d’activitat. El consistori, ha habilitat una zona d’estacionament per a mig centenar d’autocars a la zona propera a la festa de benvinguda, amb la intenció d’emportar-se tots els seguidors a les sis de la tarda i cap al Camp Nou des d’allí. El muntatge de la festa s’ha fet avui mateix.

La manera com el consistori està gestionant la presència de seguidors dels equips visitants de la Champions no agrada a la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB). Aquesta entitat demana «transparència» pel que fa a les despeses que això genera, i que el Futbol Club Barcelona l’assumeixi atès que és el club «el titular de l’activitat esportiva». A més, la FAVB diu que s’està donant una imatge de «ciutat tancada i policial», i que s’hauria d’abordar el debat sobre les causes de la violència en l’esport per anar al fons del problema.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: