Una agrupació publicoprivada ven al món el model de la capital catalana

Abril 15, 2008

S. S., Barcelona (El Periódico)

Barcelona vendrà a l’exterior el seu model de ciutat i les seves solucions per a problemes urbanístics, d’infraestructures i de mobilitat mitjançant un nou organisme publicoprivat que podrà rebre encàrrecs i també propostes de col.laboració de qualsevol institució i empresa espanyola o internacional “i podrà participar en concursos i en licitacions publicoprivades”.

La figura jurídica triada per a aquesta tasca serà una agrupació d’interès econòmic, que permetrà crear grups concrets per a cada encàrrec que s’aconsegueixi. L’agrupació està liderada, per part de l’Ajuntament de Barcelona, per l’entitat Barcelona Regional, a la qual se sumen la fundació privada RACC, el Consorci de la Zona Franca, la Cambra de Comerç de Barcelona i la fundació privada Abertis. També comptarà amb la col.laboració de Ferrocarrils de la Generalitat.

Josep Anton Acebillo, conseller delegat de Barcelona Regional i futur director de l’AIE, va explicar que Barcelona disposa de molt saber fer en matèria de transformació de la ciutat i que rep moltes demandes de l’exterior que no pot atendre perquè no hi ha un ens adequat per fer- ho. Miquel Roca, d’Abertis, va destacar que amb aquesta agrupació “es pot fer negoci” perquè Barcelona és l’únic exemple del món de “ciutat que s’ha transformat pacíficament” i ha assumit una quantitat tan gran de canvis de funció i de població en el transcurs de tan poc temps.

Com a exemples de futurs encàrrecs, Acebillo va citar el cas de la ciutat belga d’Ostede, que vol replantejar l’urbanisme global de la localitat, o d’una altra de les primeres ciutats d’Europa que busca criteris “per definir les tesis prèvies per a un projecte metropolità”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: