Queixa veïnal per la poca participació en la reforma de Glòries

Abril 14, 2008

Demanen més freqüència de tramvia i bus | Volen conservar els arbres que s’arrencaran del Bosquet

C. Sabaté/V. Mascaró (Avui)

Un acte festiu i reivindicatiu per reclamar la unió dels tramvies des de Glòries fins a Francesc Macià

La plataforma d’associacions de veïns a Glòries ha rebut amb satisfacció que ja no hi hagi traves legals perquè es dugui a terme la modificació urbanística de la plaça de les Glòries i l’entorn. Amb tot, es queixen que l’acord assolit al document Compromís de Glòries, firmat pels veïns i l’Ajuntament de Barcelona, es compleix a mitges. Havia de regir totes les actuacions a dur-hi a terme i, en canvi, la participació veïnal es redueix a les reunions del grup de treball. A més, les obres grans acumulen força retard.

Amb la situació actual demanen que l’inici del desmuntatge de les parets del tambor, prevista per l’estiu, no afectin negativament la mobilitat a la zona. Per evitar-ho volen que s’augmenti la freqüència de pas del Trambesòs i del bus a les hores vall, i que es millori la velocitat de pas dels autobusos amb carrils protegits per entrar a la plaça i sortir-ne. Volen que els autobusos puguin creuar el centre de la plaça en exclusiva, quan no hi hagi les parets del tambor.

Sí que han aconseguit el compromís de crear una nova parada per a les línies 7, 56 i B21 a Gran Via-Castillejos. Així, el bus no haurà de fer cua al semàfor, tal com passa ara.

Si el trasllat del mercat dels Encants ha de ser la primera peça a moure, reclamen a l’ajuntament que conservi i traslladi els arbres del Bosquet. També volen que posi remei a un problema endèmic: la degradació dels entorns. Hi ha edificis ruïnosos al carrer Consell de Cent, brutícia al voltant dels Encants actuals i prostitució nocturna que se situa a sota del tambor viari.

Els veïns es queixen que l’ajuntament tampoc ha fet efectiu el seu compromís de col•locar un panell indicador de la contaminació atmosfèrica a la plaça.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: