El govern no ha contactat amb els veïns de l’explosió de Prim

Abril 8, 2008

Els afectats es queixen que no han rebut ni una trucada d’Acció Social Vint-i-quatre veïns, obligats a anar a viure de lloguer o amb la família

Maria Favà (Avui)

“Fins ara no ha aparegut ningú del govern; ni tan sols una telefonada”, expliquen, dolguts, els veïns de l’edifici del carrer Andrade amb Rambla Prim que el passat 17 de març va patir una explosió de gas provocada per una veïna. Ara, aconsellats pels advocats que els assessoren, han demanat una entrevista urgent amb la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i esperen poder-li exposar les seves queixes aquesta mateixa setmana.

Entre ahir i avui, els últims 24 veïns que estaven allotjats a l’hotel Atenes de l’avinguda Meridiana hauran d’abandonar les habitacions i anar a un pis pont de lloguer o a cases de familiars fins que puguin tornar a casa. “Jo de moment vaig a casa d’una filla i tan aviat com pugui em traslladaré a un pis de lloguer que ja tinc emparaulat. Però trobar un pis per a poc mesos i moblat és molt més difícil del que la gent es pensa”, explica el veí del 3r 4a, Salvador Mañoses, que és alhora portaveu de l’escala i president de l’associació de veïns La Palmera, l’entitat en la qual s’han aixoplugat els afectats.

Obres sense termini

El cost de l’hotel l’han pagat fins ara les companyies asseguradores. El lloguer dels pisos pont també està cobert per les companyies asseguradores en el cas dels veïns que són propietaris. Els llogaters que tenien assegurança rebran la diferencia entre el que pagaven al carrer Andrade i el que hagin de pagar pel pis pont.

Les obres de rehabilitació ja han començat a l’escala sinistrada però encara s’han d’iniciar els treballs a l’interior dels habitatges. De totes maneres, els pisos no podran ser habitats fins que funcioni l’ascensor i això, segons els tècnics, trigarà com a mínim tres mesos. Aquesta setmana la comissió de tècnics intentarà ajustar els terminis.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: