L’Ajuntament reconeix un augment del nombre de persones sense sostre a Barcelona

Abril 6, 2008

DECLARACIÓ DEL CINQUÈ TINENT D’ALCALDE

A la ciutat hi ha entre 800 i 900 indigents, tant individus com en grups, segons el consistori
Gomà nega que la millora dels serveis socials tingui un ‘efecte crida’

EFE (El Periódico)
El cinquè tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha negat que la millora de serveis socials de la ciutat estigui ocasionant un efecte crida entre els indigents de fora de la capital catalana, tot i ha reconegut l’augment del nombre de persones que dormen al carrer. Segons les dades del consistori, a la ciutat hi ha, de forma simultània, entre 800 i 900 indigents, tant persones que estan soles com grups d’assentaments.

El regidor d’Acció Social ha assegurat que el consistori no ha identificat aquest suposat efecte crida vinculat a l’expansió de serveis socials, i ha recordat que Barcelona té sempre un efecte de “capitalitat” en tots els àmbits, cultura, infraestructura, “i també el té en exclusió social”.

Permanents i circumstancials

El regidor afirma que hi ha dos tipus de persones que dormen a la via pública: un de tipus social, els verdaders sense sostre, i un altre de tipus més cultural, “una opció circumstancial de ser transeünt en una ciutat en què fa bon temps, com és el cas de Barcelona”. Aquest últim col·lectiu el formen especialment joves d’origen europeu que passen per la ciutat i amb els quals, segons Gomà, “els dispositius de Serveis Socials poc hi poden fer”.

Gomà assenyala que a la capital catalana els nivells de risc d’exclusió social estan per sobre d’altres ciutats, i reconeix “que és veritat” que hi ha una presència de persones en situació d’exclusió “per sobre del pes demogràfic que Barcelona té en el conjunt del país”.

3.000 persones ateses a l’any

No obstant, ha destacat que quan la ciutat no disposava d’aquesta xarxa de serveis socials ja es constatava que persones en situació d’exclusió, procedents d’altres municipis pròxims, acabaven a Barcelona. “Però no és un efecte crida, sinó que té a veure amb el fet que la ciutat té un coixí assistencial, amb xarxes i circuits de distribució d’aliments, molt potent”, ha afirmat Gomà.

Al llarg de l’any, els serveis socials de l’ajuntament atenen de mitjana unes 3.000 persones diferents, encara que això no comporta, afirma el regidor, que cada dia hi hagi aquest nombre d’indigents de forma permanent al carrer, “sinó que són persones a les qual s’atén en algun moment”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: