Convivència – Queixes històriques que segueixen en vies de solucionar-se

Abril 6, 2008

La notícia del lector (Avui)

Captaires, toxicòmans i estudiants: veïnatge forçat a l’Escola Massana

Els ionquis es multipliquen als jardins de Rubió i Lluch, coneguts com els de la Santa Creu. Així ho han denunciat alguns alumnes de l’Escola Massana que fan servir aquest espai com a pati i han vist com darrerament la convivència s’ha fet més complicada. “Mai hi havia hagut cap problema, fins i tot sabíem els noms dels cinc o sis ionquis que hi havia i teníem un cert bon rotllo amb ells, però en l’últim any han passat de ser cinc a ser 24, i ja no hi ha tan bon rotllo”, explicava l’Anna, una alumna de segon de batxillerat que ja està avesada a compartir espai amb les xeringues. Els alumnes alertaven, a més, que la perillositat va més enllà de la imatge del lloc i que ja han vist diversos robatoris.

El director del centre, Ferran Signes, tot i assegurar que aquesta situació ve dels anys 80 i que “no hi ha un neguit diari ni majoritari entre els alumnes”, assumeix que és un problema que va a més i explica que la junta directiva de l’escola ha demanat més presència policial. El conflicte, però, no és fàcil de controlar, perquè la Guàrdia Urbana no pot intervenir-hi si no hi ha delicte. No obstant això, asseguren que han incrementat la vigilància a la zona.

Més que una sospita per rescindir un contracte de lloguer

Els veïns d’una finca de l’avinguda de la Diagonal estan cansats de rebre trucades a altes hores de la matinada. La seva sospita, que consideren “més que provada”, és que a l’entresòl de l’escala s’hi ha instal·lat un prostíbul. Un problema que, un altre cop, topa amb la impossibilitat d’usar la via judicial, perquè falten proves. Segons el districte de l’Eixample, “encara no és clar” que el pis “sigui un prostíbul”, tot i que el president de la comunitat recordi anècdotes com la d’un operari que havia d’instal·lar una claraboia a l’entresòl i “una mica més i es troba ficat en un llit perquè l’havien confós amb un client”. L’única actuació possible en aquest cas és estirar el tema de les llicències, perquè no es pot desenvolupar cap activitat lucrativa sense llicència municipal i l’entresòl en qüestió no disposa de cap permís per fer-ho. El primer pas és aconseguir proves que demostrin quin és l’ús del pis, perquè no n’hi ha prou amb les sospites veïnals. Fonts municipals asseguren, però, que algunes inspeccions han sigut “bastant fructíferes” i que “s’hi ha detectat alguna cosa”. Paciència, doncs, per als veïns de l’immoble que expliquen que, des que fa nou mesos “persones d’origen oriental van llogar l’entresòl, les trucades nocturnes a l’intèrfon es repeteixen cada dia, especialment els caps de setmana”.

Més gossos, més grans, més problemes

Els gossos creixen i el problema també. Ja fa un any que un grup de voluntaris del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia es va posar en contacte amb aquesta secció per explicar la situació de “precarietat” que viuen els gossos del centre des que es van abolir els sacrificis. Si el 2007, les queixes es referien a l’aplicació d’una normativa que regula l’activitat dels voluntaris que passegen els animals, que, segons ells, “era excessivament estricta” i anava “en detriment dels animals”, el problema de la sobreocupació de les instal·lacions ha tornat a centrar les atencions de l’AVUI. Fa un any es va apuntar com a solució al problema la instal·lació d’un gran parc d’acollida d’animals a Santa Perpètua de Mogoda. No obstant això, aquest mes, l’Associació d’Amics i Voluntaris de la Gossera de Barcelona ha tornat a posar sobre la taula la situació del centre: “Molts gossos de mida gran estan tancats gairebé tot el dia en gàbies que quedarien petites fins i tot a un gos pequinès”. El problema, però, és que ara el projecte del nou recinte està aturat, perquè l’Ajuntament de Santa Perpètua no l’accepta.

Vivaldi i Mozart, un any amb ‘La notícia del lector’

La novetat és Bach. El compositor ha entrat a formar part de l’alineació titular de l’equip de clàssics incívics que, pels volts de Setmana Santa, es passen l’ordenança del civisme pel forro. Ja ho va denunciar l’AVUI ara fa un any, els cartells que anunciaven el concert de la Nova Filharmònica de Colònia -amb Vivaldi, Mozart i Txaikovski com a protagonistes- van aparèixer enganxats arreu fent cas omís a les ordenances de la ciutat, que prohibeixen fixar-los fora de les àrees habilitades. I, a més, ho feien en nom de l’Ajuntament, ja que els cartells portaven el logotip municipal, tot i que el consistori no tenia res a veure amb la celebració d’aquest concert a Sant Felip Neri. El problema s’ha repetit aquest any, amb l’única incorporació de Bach. Aquest cop, però, responsables de l’orquestra han entonat el mea culpa. Tot i això, segueix sense haver-hi sancions, encara que sigui en nom de la Casa Gran.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: