Vaga indefinida

Març 28, 2008

Els conductors d’autobús iniciaran el 15 d’abril la nova aturada si no hi ha abans un acord | Rebutgen en assemblea la proposta de TMB | El quinzè dia de protesta es torna a complicar per una avaria al metro.

Virgínia Mascaró, Avui

El conflicte laboral que enfronta els conductors d’autobusos i l’empresa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha fet una altra volta de cargol. Uns 1.200 treballadors van decidir ahir en assemblea començar una vaga indefinida el 15 d’abril, si no avancen de manera significativa les negociacions. La de dijous va ser la quinzena jornada de vaga de 24 hores des que van començar les mobilitzacions el desembre passat.

La decisió la van prendre després de rebutjar per unanimitat l’última proposta de l’empresa a la reunió negociadora que es va fer dimecres amb la mediació de Treball. “A grans trets, TMB proposa reduir la jornada laboral anual una mica, sense pèrdua de salari, a canvi que els treballadors acceptéssim fer tres quarts d’hora més de feina cada dia. I els treballadors no ho hem admès”, afirma Vicente Óscar Mellado, delegat de comitè d’empresa.

Els conductors que segueixen la vaga, convocada pels sindicats CGT i Actub, no temen un laude de la Generalitat, que obligaria a complir l’acord que dictaminés Treball, com a part mediadora, davant la impossibilitat d’arribar un acord durant les negociacions i la radicalització d’un conflicte que es va iniciar al desembre passat. “El departament de Treball ja va dir que era una opció que no es considerava”, afirma Mellado.

El delegat del comitè d’empresa també va afirmar sentir-se molt satisfet pel seguiment de la vaga d’ahir, que va comptar amb la participació d’un 90% de la plantilla, formada per 2.900 treballadors. TMB considera que la negativa dels conductors a la proposta “demostra que no volen només dos dies de festa, ja acceptada, sinó cobrar més”, va lamentar el vicepresident de TMB, Dídac Pestaña.

La Guàrdia Urbana va detenir al matí dos nois i una noia que anaven encaputxats quan intentaven pintar un autobús de la línia 39, al carrer Secretari Coloma. Durant la jornada de vaga es van produir un total de 13 sabotatges per part dels piquets informatius, segons TMB. Els serveis mínims es van complir sense novetat.

La jornada de vaga també va coincidir amb una avaria del sistema informàtic a l’estació de passeig de Gràcia de la línia 2 del metro. L’incident, que es va produir a les set del matí, va interrompre el servei durant una hora i tres quarts entre aquesta estació i Sagrada Família. Era la segona avaria consecutiva en dia de vaga.

La freqüència de busos ja s’ha reduït els dies sense vaga per les baixes a la plantilla de conductors. A més, molts ciutadans, que des fa mesos pateixen el conflicte, ja no validen el títol de transport quan pugen a un autobús de serveis mínims.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: