Les obres del túnel de Riera Blanca tanquen el pas de vianants

Març 17, 2008

EL PERIÓDICO

El pas de vianants del túnel de Riera Blanca, a l’Hospitalet de Llobregat, quedarà tancat fins dimecres a causa dels treballs d’ampliació de la infraestructura, que seran executats dintre d’un pla de reurbanització per l’arribada de l’AVE.

L’empresa Adif, encarregada de gestionar les infraestructures ferroviàries, demolirà vuit metres de l’antiga volta. Els veïns disposaran com a passos alternatius de la passarel.la de vianants de la parada de metro de Santa Eulàlia i també el pas inferior de la Ronda del Mig.

L’empresa ha explicat que les obres doblaran l’espai disponible per al pas de vehicles i multiplicaran per vuit l’àrea de vianants. La via central es destinarà al trànsit de cotxes i tindrà uns 13 metres d’ample, mentre que els dos trams laterals estaran reservats als vianants i tindran vuit metres d’ample cadascun. El túnel actual té 7,6 metres per als vehicles i amb prou feines 1,30 metres per als vianants.

COMPENSACIONS
L’Adif va executar ahir la demolició de l’estructura del túnel del costat muntanya, durant la primera jornada d’interrupció de la via. Les pròximes hores completarà els treballs amb la col.locació de piles, estreps i plaques prefabricades.

Els treballs per a l’adequació de les infraestructures a l’AVE també inclouen altres millores urbanístiques a la Riera Blanca, per compensar un barri castigat els últims mesos per les obres de l’alta velocitat.

L’empresa s’ha compromès a cobrir les vies de metro al seu trajecte a nivell de superfície, a la construcció d’un nou col.lector i la urbanització d’un tram de 200 metres de via pública. L’Adif va informar que el conjunt dels treballs sumen prop de 5.000 metres quadrats.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: