Sant Andreu Informa – Entrevista amb oficina antimobbing del Bon Pastor

Març 3, 2008

per L’EIXIDA 03 mar 2008 02:14:14
“Tot és l’AVE i l’especulació”

Parlem amb: OFICINA ANTIMOBBING DE BON PASTOR

Extret de L’EIXIDA – Sant Andreu Informa n.13, març 2008.
En Josep Capdevila és veí del Bon Pastor. El passat 19 d’octubre de 2007 va ser desallotjat per la força de casa seva, afectada per la 1a fase de remodelació de les Cases Barates. Ara, amb altres veïnes estan impulsant una Oficina Antimobbing per informar i ajudar tot el barri.

– Abans de res, el dia 4 de març tenies un judici i ha estat ajornat, què ha passat?

Em deien que jo havia estat desallotjat d’una casa okupada al carrer Ruïna Amàlia el dia 17 d’octubre, quan jo estava treballant. Però jo de l’única casa que he estat desallotjat és de la meva. Una casa que fa trenta anys que hi visc. A més, jo no sóc l’acusat, sinó qui acusa la Guàrdia Urbana. Després que l’advocada anés al jutjat, han separat els casos.

– La teva denúncia a la GU és per agressió?

Jo vaig posar la denúncia perquè es van presentar a casa meva, em van agredir, em van agafar pel coll i van posar-li una porra al coll a la meva filla. Nosaltres érem quatre famílies i van actuar com si fóssim delinqüents, o pitjor. Van venir 16 furgonetes dels antiavalots i van acordonar totes les cases. A més és que ells ja tenien ganes de sarau, perquè anaven tota l’estona tocant les porres, s’anaven ficant amb la meva senyora: “mira, está cagada de miedo”. I “coge el perro que lo atamos”. Molt agressius, molt agressius.

– Ja teniu data de judici?

No, encara no se sap la data. El jutge demana que es presentin els ‘urbans’, però es van negar a donar-nos el número de placa. Tot i que jo els el vaig exigir, perquè en tenen obligació

– A més de la violència de la GU, també vau considerar il·legal el propi desallotjament.

No és que el consideréssim il.legal, és que va ser il.legal. Estàvem esperant que al febrer sortís el recurs presentat. A més va ser el senyor Ramón García Bragado, el 4t tinent d’alcalde qui va signar l’ordre de desallotjament. I el jutge ens ha dit que un quart tinent d’alcalde no pot fer-ho.

– Explica’ns el projecte de l’Oficina Antimobbing.

Doncs mira, és per tot això que fem la plataforma antimobbing, perquè ells amb el desallotjament han volgut donar un escarment a les altres famílies. És una manera de dir “si resistiu vindran els antiavalots i us pegaran. I si no marxeu trencaran totes les teulades”, com van fer amb nosaltres. Amenaçar, amenaçar i amenaçar. No hi ha millor amenaça que la imatge. Ara bé, ells es pensen que ja està, que nosaltres hem marxat al pis i ja està, però no, d’això res.

– Així doncs, voleu seguir lluitant amb la resta de famílies.

Sí, perquè fins ara només era l’Associació de Veïns qui informava. Perquè pensa una cosa, els de l’AVV són del PSOE i d’ICV, és a dir, dels partits de l’Ajuntament. I ells fan el que els diuen. L’AVV és una arma que té l’Ajuntament per manipular els veïns informant el que ells volen, no la veritat. Perquè a l’Ajuntament no li interessa que informin de la veritat. Diuen als veïns que han de marxar de casa, però en cap moment els informen dels seus drets. Per això és important l’Oficina.

– Vosaltres sempre heu denunciat el paper de l’AVV i l’Ajuntament.

Des de l’Ajuntament sempre intenten dir que el que nosaltres diem és mentida. Però a veure, si a tu et fan fora de casa teva tu tens dret a una indemnització, no? És molt fàcil, si tu has treballat a una empresa durant 30 anys, si et fan fora, t’han de pagar una indemització. Doncs és el mateix. En el nostre cas, fa setanta anys que hi viu la família. Nosaltres hem de lluitar pels nostres drets. A més nosaltres volíem que el barri es quedés com està, que es respectés i s’arreglés. Aquestes cases ben arreglades, sense humitat, estan molt bé.

– El deteriorament de les cases ha estat el seu principal argument.

El deteriorament de les cases ha estat una feina de molts anys, de deixar les cases que es vagin deteriorant, per després poder dir “com que estan molt malmeses, les tirem”. Però si el Patronat, que diu que és l’amo, no es gasta els calers perquè es deteriori, això és mobbing, no? Ara, amb l’arribada de l’AVE i del metro el terreny ha pujat molt i els interessa el terreny que ocupen les cases i no fer-se càrrec del cost d’arreglar-les. “És que amb La Maquinista, arriba l’AVE… i el Bon Pastor dóna una mala imatge.” Això és la pel.lícula que volen vendre. Tot és el mateix, l’arribada de l’AVE, tot. A ells els mou l’especulació.

– Us heu trobat amb altres situacions de mobbing?

Quan ja estaven totes les cases buides, només quedàvem les 4 famílies van començar a tirar totes les teulades. Ens van dir que no les tirarien, però va ser el primer que van fer. També van tirar els WC, van destrossar-ho tot. També vivint nosaltres encara allà van arrencar-nos el gas. Ens vam quedar sense gas, van arrencar la instal.lació del telèfon, també l’elèctrica, tot. Vam viure gairebé un any amb totes les cases del voltant a terra i entrava gent a les nits per agafar tot el que podien.
Mira també:
http://stapinfo.bloc.cat
http://bonpastor.noblogs.org

IndymediaBarcelona
03-03-08

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: