Els autobusos inicien demà cinc dies més d’aturada

Març 2, 2008

• Està previst que circuli el 50% de la flota durant les hores punta de la vaga

• Els sindicats decidiran en assemblea si la protesta passa a ser indefinida

EL PERIÓDICO
BARCELONA
Els conductors dels autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) comencen demà cinc dies de vaga per reclamar dues jornades de descans a la setmana sense reducció de salari i sense treballar més hores la resta dels dies. L’empresa accepta la reivindicació dels dos dies, però vol negociar-la en el marc del nou conveni i sense que suposi un augment del 20% de la massa salarial en més personal per mantenir els serveis actuals al reduir-se en 285 hores la jornada anual de cada treballador. L’aturada s’iniciarà a les sis del matí amb uns serveis mínims que garanteixen el 50% de la flota en les hores punta.
Les posicions estan més allunyades que mai. L’empresa acusa els sindicats CGT i ACTUB, convocants de la vaga, de no voler negociar i de radicalitzar el conflicte amb peticions desorbitades que TMB no pot assumir, tret de si se’n repercuteixen les conseqüències en els ciutadans amb una pujada del preu dels bitllets o una reducció dels serveis, en especial, el cap de setmana.

TREBALLADORS SANCIONATS
Els sindicats denuncien “l’actitud prepotent de TMB” (que ha sancionat 24 treballadors per sabotatge amb fins a sis mesos de suspensió de sou i feina), asseguren que tenen el suport de la gran majoria dels conductors i avancen que en l’assemblea que se celebrarà demà, el primer dels cinc dies consecutius de vaga convocats, l’aturada pot convertir-se en indefinida.
Els serveis mínims dictats per la Conselleria de Treball garanteixen la meitat del servei de 6.00 a 9.30 hores i de 17.00 a 20.00 hores. La resta del dia circularan el 25% dels cotxes en les línies de les zones que no tenen alternativa de metro: 9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 157 i 193, amb intervals no superiors a 30 minuts. Per a les línies del Bus del Barri s’estableix que cobreixi el servei un vehicle en cada una de les línies durant les franges horàries de les hores punta.

INFORMADORS A
més a més, durant els dies de vaga no funcionarà el Barcelona Bus Turístic, que gestiona TMB juntament amb Turisme de Barcelona, i es destinaran informadors a les principals parades. Respecte al servei de llançadores, es mantindrà el 100% del servei quan s’estableixin per substituir els trams del metro afectats per les obres. L’ordre de la Generalitat especifica que l’hora d’inici dels serveis mínims es comptabilitza des de la parada on comença la línia, no des de la cotxera de la qual surten inicialment els vehicles.
L’empresa ha iniciat una àmplia campanya informativa per donar a conèixer la seva posició, que inclou el repartiment de fullets amb el lema TMB també vol els dos dies de descans setmanal i l’obertura d’una web a internet (www.tmb.net/sialsdosdies) amb profusió de dades sobre el conflicte amb els treballadors.

El Periódico
01-03-08

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: