Els veïns del Carmel demanen més concreció de la reforma del barri

febrer 21, 2008

La majoria ignora si el seu pis està afectat pel pla, que es debat avui en la comissió d’urbanisme

• Els comerciants exigeixen que els nous locals estiguin a prop dels actuals per no perdre clients

ROSA MARI SANZ / ALBERT OLLÉS
BARCELONA
La modificació del PGM que revisa i amplia els plans pendents de reforma del barri del Carmel i el seu entorn se sotmet avui a aprovació inicial en la comissió plenària d’urbanisme de l’ajuntament. Però les 750 famílies –prop de 2.000 persones– que veuran la seva vida alterada amb un canvi de residència no han rebut cap notificació del municipi, fins i tot la majoria no saben com els afectarà la transformació que els obligarà a mudar-se i convertir-se en reallotjats. Per això, l’Associació de Veïns del Carmel, davant la inquietud manifesta de desenes de famí- lies, demana al consistori més concreció i un mapa detallat de les finques que s’enderrocaran, ja que alguns dels inquilins hauran de començar a preparar maletes en el termini màxim d’un any.
Una de les principals preocupacions és el fet que el canvi de pis suposi un desemborsament que alguns propietaris no puguin assumir, segons explica el secretari de l’associació, Constantino Enguídanos. Cosa que descarta el director general de l’agència municipal del Carmel, Oriol Bonet, que assegura que els afectats seran atesos a la carta, és a dir, es tindrà en compte tant la capacitat econòmica dels propietaris com la superfície de les vivendes, i els més grans podran optar per un pis assistencial. De la mateixa manera, els que estiguin de lloguer disposaran d’un pis públic amb el mateix règim.
Però no només els veïns es mudaran amb la reforma, una gran transformació que durarà fins a 12 anys. També els comerços de les finques afectades s’hauran de traslladar. Per això, i encara que el president de l’Associació de Comerciants del Carmel, Josep Maria Mas, aplaudeix les obres perquè ajudaran a dinamitzar el barri, demana que els trasllats siguin tan poc llunyans com es pugui del lloc d’origen, ja que, en cas contrari, les botigues perdrien la clientela habitual.
De la mateixa manera, els comerciants no són partidaris que s’instal.lin grans superfícies (no està previst) i sí que els nous espais que acolliran els seus negocis se cenyeixin en la mesura del possible a les dimensions actuals, o sigui, no gaire grans, “per no perdre concepte de comerç de barri”.

El Periódico
21-02-08

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: