Tècnics de TMB del metro convoquen 10 dies de vaga

febrer 17, 2008

• El personal pararà dues hores per torn de demà a divendres i del 25 al 29 de febrer

• L’empresa diu que el servei de trens funcionarà amb normalitat

JORDI SUBIRANA
BARCELONA
La treva que els conductors de bus de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) atorguen fins al 3 de març als usuaris (aquest dia tornaran a deixar de treballar i iniciaran una altra vaga d’una setmana) es veurà entelada per una altra aturada a TMB, aquesta vegada al metro, a partir de demà. Els convocants són tècnics que demanen una millora de categoria, cosa que els comportaria un millor salari.
Els empleats, que pertanyen al departament de senyals, comunicacions i telecontrol i es dediquen sobretot a treballs de manteniment a les vies i avaries, van a la vaga durant 10 dies, entre demà i divendres que ve, i entre els dies 25 i 29 de febrer. L’aturada, no obstant, no serà total i es portarà a terme dues hores per torn. Els tècnics no treballaran entre les sis i les vuit del matí, entre les dues i les quatre de la tarda, i entre les deu de la nit i la mitjanit.

GRUP PETIT
Segons TMB, el servei no es veurà afectat per aquestes aturades, ni tampoc la freqüència de pas dels combois. L’empresa assegura que aquests tècnics representen una part molt petita de la plantilla, 70 persones sobre 3.100.
En qualsevol cas, la Conselleria de Treball de la Generalitat ha decretat uns serveis mínims per garantir que el metro podrà funcionar amb normalitat. El Govern imposa que treballi a criteri de l’empresa el personal “mínim i imprescindible” per resoldre qualsevol problema que pugui sorgir en el sistema de la senyalització i comunicació, encara que s’ha de veure què pot passar si es produeix alguna avaria significativa. Ángel González, membre del departament tècnic, va dir a Efe que l’afectació pot ser alta. Pel que sembla, es tracta d’un col.lectiu amb un treball especialitzat.
Des del punt de vista reivindicatiu, els treballadors, que no tenen darrere cap plataforma sindical, exigeixen una requalificació per equiparar l’elevada responsabilitat tècnica que tenen amb el seu sou.
La direcció de TMB, que ha qualificat la vaga d’oportunista al coincidir amb les convocatòries de la CGT i l’ACTUB en el servei de bus, diu que aquesta demanda s’ha de tractar en el marc del conveni col.lectiu que s’està començant a negociar. TMB va dir que el 14 de gener es va constituir la comissió negociadora i els sindicats van presentar les seves plataformes reivindicatives.

El Periódico
17-02-08

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: