Chacón rehabilita els barris de l’AVE a un mes de les eleccions

febrer 13, 2008

La ministra d’Habitatge, Carme Chacón, ha signat a l’Ajuntament de Barcelona un conveni per a la rehabilitació dels barris de Sants-Badal a Barcelona, i de Gornal, Bellvitge, Sant Josep, Santa Eulàlia i la Torrassa, a L’Hospitalet de Llobregat, tots ells afectats per les obres de la línia ferroviària d’Alta Velocitat a la seva arribada A Barcelona. La ministra, que ha signat el conveni amb l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, l’alcalde de L’Hospitalet de Llobregat, Celestino Corbacho, i la secretària d’Habitatge de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Carme Trilla, ha destacat que la inversió del seu departament serà de 34 milions d’euros (17 milions per a cadascun dels dos projectes de rehabilitació).

La titular d’Habitatge ha assenyalat, a més, que aquesta inversió “es realitzarà en un termini de quatre anys i que beneficiarà a més de 30.000 habitatges”. En aquest sentit, Chacón ha subratllat que l’objectiu d’aquestes ajudes és “que l’arribada de l’AVE no només signifiqui una millora de la mobilitat, sinó també de l’entorn urbà d’aquests barris, de la qualitat dels habitatges i de la vida quotidiana dels veïns”. La ministra ha explicat que “la inversió de 34 milions d’euros estarà destinada a l’abonament d’ajudes i subvencions directes, a la implantació d’oficines d’informació i gestió d’ajudes, a la redacció de projectes de rehabilitació d’edificis d’habitatges i a projectes de reurbanització de les zones afectades”.

Les subvencions que podrà rebre cada habitatge “depenen del tipus d’actuació que es porti a terme”. “En el cas que l’actuació afecti als elements comuns dels edificis (estructura, ascensor, façana…) la subvenció serà del 50% del cost, fins a un límit de 6.000€ per habitatge o local de l’immoble. En canvi, si l’actuació és per a la rehabilitació i reforma d’espais interiors dels habitatges, les ajudes ascendiran al 30%, amb un màxims de 3.000€ per habitatge. Així mateix, se subvencionarà el 100% del cost dels projectes”, expliquen.

D’altra banda, la ministra ha posat en relleu que en el conveni signat també es dóna continuïtat al procés de remodelació iniciat mitjançant diferents convenis signats entre Ministeri d’Habitatge i la Generalitat de Catalunya per a la remodelació d’altres barris de Barcelona i d’altres municipis d’aquesta província, entre els quals es troben “a Barcelona: barris del Turó de la Peira, de Via Trajana, del Polvorí, del Besós, de Trinitat Nova, i del Gobernador; a Sabadell: Can Gambús (barrio d’Arrahona); a Badalona, el barri de Sant Roc; a Súria, el barri de Sal i Pota; a L’Hospitalet de Llobregat: Creu Vermella- Vallparda; també el barri de Sant Cosme a El Prat de Llobregat; a Santa Coloma de Gramenet: Valentí Escales; i a Manlleu: Los Pisos García”. Per a finançar l’execució de les actuacions de remodelació d’aquests barris, el Ministeri d’Habitatge s’ha compromès a aportar durant l’exercici de 2008 “un total de 8,2 milions d’euros”.

La ministra d’Habitatge ha subscrit un altre conveni per a donar continuïtat a la rehabilitació integral del barri del Carmel de Barcelona, que s’afegeix als signats en 2005, 2006 i 2007 entre el Ministeri i la Generalitat. Amb la signatura, s’estableix una nova aportació pel 2008 de 4 milions d’euros per part del Ministeri, quantitat que se suma als nou ja invertits pel departament que dirigeix Chacón en els anteriors programes.

La ministra d’Habitatge ha subratllat que les actuacions en matèria de rehabilitació en la província de Barcelona han estat “una prioritat per al Govern des de l’inici de la legislatura”. En aquest sentit, ha recordat que el Ministeri d’Habitatge “ha aportat fins al moment 76 milions d’euros a través del Conveni per a la Rehabilitació de Barris de Barcelona i la seva àrea metropolitana, que sumats als 46,2 compromesos, llancen una inversió total superior als 122 milions d’euros”. Finalment, Chacón ha assenyalat que aquests programes de remodelació i la resta d’ajudes “són possibles gràcies a la inversió 860 milions d’euros que el Pla Estatal d’Habitatge preveu per a Catalunya”. Uns recursos que han permès, fins a la data, facilitar l’accés a l’habitatge a unes 65.000 famílies catalanes.

D’altra banda, la titular d’Habitatge ha recordat que Catalunya “ha estat la comunitat autònoma on més joves han sol·licitat, al llarg del passat mes de gener, la Renda Bàsica d’Emancipació, amb més de 5.000 peticions. En aquest sentit, ha indicat que les previsions del seu departament apunten que uns 63.000 joves catalans es beneficiaran de l’ajuda mensual de 210 euros, més fiança i aval durant el present any”.

e-notícies
13-02-08

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: